Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ένοχος νεαρός από την επαρχία Λάρνακας για διαδοχικούς βιασμούς ανήλικης
Ένοχος νεαρός από την επαρχία Λάρνακας για διαδοχικούς βιασμούς ανήλικης

Ένοχος νεαρός από την επαρχία Λάρνακας για διαδοχικούς βιασμούς ανήλικης

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένοχο έκρινε σήμερα το Κακουργιοδικείο, μετά από ακροαματική διαδικασία, 23χρονο, από την επαρχία Λάρνακας, σε υποθέσεις διαδοχικών βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης, καθώς και κατοχής φωτογραφιών και βίντεο παιδικής πορνογραφίας που εμφάνιζαν το ίδιο κορίτσι.

Ο νεαρός αντιμετώπιζε αριθμό κατηγοριών που αφορούν αδικήματα σεξουαλικής φύσης, τα οποία διέπραξε σε βάρος της ανήλικης κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2021. Κατά τον επίδικο χρόνο, η παραπονούμενη ήταν 14 χρόνων. Η ανήλικη κατέθεσε στη δίκη μέσω τηλεδιάσκεψης, ως βασική μάρτυρας κατηγορίας, και κρίθηκε αξιόπιστη από τους δικαστές.

Τα αδικήματα στα οποία κρίθηκε ένοχος ο 23χρονος αφορούν πέντε κατηγορίες βιασμού καθώς και άλλες πέντε κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού με τη χρήση βίας.

Επίσης, κρίθηκε ένοχος σε μία κατηγορία για κατοχή αρχείων παιδικής πορνογραφίας και σε ακόμα μία κατηγορία που σχετίζεται με άγρα παιδιού για σεξουαλικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες των κατηγοριών που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο της υπόθεσης, τον Σεπτέμβριο του 2021 ο 23χρονος πρότεινε στην ανήλικη, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας επικοινωνίας, να τον συναντήσει με σκοπό να έλθουν σε σεξουαλική επαφή.

Στη συνέχεια, σε διάφορες ημερομηνίες, μέχρι και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, με τη βία ήλθε σε κολπική και πρωκτική συνουσία μαζί της και την κακοποίησε σεξουαλικά.

Επιπρόσθετα, κρίθηκε ένοχος ότι τον Νοέμβριο του 2021 είχε αποθηκευμένα στο κινητό του τηλέφωνο 14 αρχεία εικόνας κι έξι αρχεία βίντεο που περιείχαν σκηνές παιδικής πορνογραφίας με «πρωταγωνίστρια» την ίδια παραπονούμενη.

Μέσω Instagram

————————-

Σύμφωνα με τα ευρήματα του δικαστηρίου, ο 23χρονος κατηγορούμενος προσέγγισε την 14χρονη μέσω της εφαρμογής «Instagram». Μετά από επικοινωνίες που είχε μαζί της, της πρότεινε να συναντηθούν, ενήργησε ώστε να συναντηθούν και ακολούθως ήλθε σε συνουσία μαζί της.

Ως εκ τούτου, η Κατηγορούσα Αρχή απέδειξε πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας την κατηγορία της άγρας παιδιού για σεξουαλικούς σκοπούς. Ως προς τις κατηγορίες που αφορούν το αδίκημα του βιασμού, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η παραπονούμενη δεν συναινούσε στις σεξουαλικές πράξεις και ότι στην ουσία είχε υποκύψει στη θέληση και τις απειλές του κατηγορουμένου.

«Η συναίνεση μιας κοπέλας για σεξουαλική πράξη πρέπει να είναι γνήσια. Συμμόρφωση ή υποταγή δεν αποτελεί συναίνεση. Η εκστόμιση απειλών και η άσκηση βίας κατά της ανήλικης από τον κατηγορούμενο είχε αυτό τον σκοπό και ως εκ τούτου ο νεαρός γνώριζε ότι το κορίτσι δεν συναινούσε», σημειώνεται στην απόφαση του Κακουργιοδικείου Λάρνακας.

Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η άσκηση βίας κι εκφοβισμού από τον κατηγορούμενο, προς την παραπονούμενη στοιχειοθετεί την διάπραξη των κατηγοριών της σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ ο 23χρονος κρίθηκε ένοχος και για κατοχή παιδικής πορνογραφίας, αφού στην κατοχή του βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο που εμφάνιζαν την ανήλικη.

Η υπόθεση θα συνεχιστεί στις 19 Δεκεμβρίου για αγορεύσεις ως προς τον μετριασμό της ποινής, που θα επιβληθεί στον 23χρονο, ο οποίος μέχρι τότε διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση.

Send this to a friend