Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Υπό την κάλυψη του σκότους και έχοντας μελετήσει καλά τις κινήσεις των στόχων του ο δράστης, έστησε τα ξημερώματα καρτέρι σε 42χρονο έξω από συγκρότημα διαμερισμάτων όπου διαμένει στην Ορόκλινη.

Στο σημείο μαζί με τον 42χρονο ήταν και 39χρονος μαζί με τον μόλις 6 ετών παιδί του.

Ο δράστης που φαίνεται να παρακολουθούσε τις κινήσεις τους, άνοιξε πυρ αδιακρίτως προς την πλευρά του οδηγού του οχήματος αγνοώντας ακόμη και το παιδάκι το οποίο καθόταν στο πίσω κάθισμα και εικάζεται ότι είδε να επιβιβάζεται στο όχημα καθώς θα πήγαιναν για κυνήγι.

Αντ’ αυτού έγιναν οι ίδιοι το θήραμα για τον επίδοξο εκτελεστή ο οποίος μετά την ένοπλη επίθεση διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η νέα εγκληματική ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τόσο του 42χρονου όσο και του 6χρονου παιδιού.

Και οι 2 διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο γενικό νοσοκομείο Λάρνακας όπου όπως διαπιστώθηκε ο 42χρονος φέρει τραύμα στην κοιλιακή χώρα και το πόδι ενώ διαμπερές τραύμα στο πόδι φέρει και το 6χρονο παιδάκι και εισήχθη στο παιδιατρικό τμήμα όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη ο οποίος παραμένει άφαντος, ωστόσο οι έρευνες φαίνεται να στρέφονται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση με το κίνητρο να είναι ξεκάθαρο, αφού υπάρχει διασύνδεση του στόχου με γνωστό πρόσωπο.

Από την πρώτη στιγμή στη σκηνή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες περισυνέλλεξαν τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.
Μεταξύ των τεκμηρίων και αριθμός από κάλυκες οι οποίοι ρίφθηκαν από πυροβόλο όπλο.

Στις αρχές έχει σημάνει συναγερμός καθώς η Λάρνακα μοιάζει με καζάνι που βράζει με φόντο ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.

Αρκετές ώρες μετά την απόπειρα φόνου, πολίτες εντόπισαν όπλο, κουκούλα και γάντια, κοντά στη σκηνή.

 

Ο πιο σημαντικός (και τελευταίος) σταθμός ελέγχου των νέων εγκαταστάσεων φύλαξης κι εμφιάλωσης υγραερίου στο Βασιλικό είναι πια γεγονός. Την Τετάρτη, 31 Νοεμβρίου 2022, κατέφθασε στο λιμάνι Βασιλικού το πρώτο πλοίο με φορτίο υγραερίου για σκοπούς εκφόρτωσης στις καινούργιες εγκαταστάσεις της κοινοπραξίας VLPG Ltd.

Πρόκειται για την σημαντικότερη εξέλιξη των τελευταίων ετών όσον αφορά τις προσπάθειες που έχουν γίνει για μεταφορά των εταιρειών πετρελαιοειδών και υγραερίου από τα παράλια της Λάρνακας στην περιοχή Βασιλικού και ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο μεγάλο «τεστ» ως προς την αποδοτικότητα της νέας βάσης που έχει κατασκευαστεί.

Η έλευση στο Βασιλικό του πρώτου πλοίου με υγραέριο σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου τερματικού σταθμού και ταυτόχρονα τη λήξη της λειτουργίας των παλιών εγκαταστάσεων στη Λάρνακα.

Πρόκειται για ιστορικής σημασίας γεγονός για την πόλη του Ζήνωνα, η οποία για περισσότερο από 20 χρόνια αναμένει την πολυπόθητη μετακίνηση των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων από τα παράλιά της και πιο συγκεκριμένα από το 2001, όταν επί προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη και δημαρχίας Γιώργου Λυκούργου είχε υπογραφεί η πρώτη συμφωνία για μετακίνηση των εγκαταστάσεων και του τότε διυλιστηρίου στην περιοχή Βασιλικού.

Έπειτα, λοιπόν, από τον τελευταίο επιτυχημένο έλεγχο, ξεκίνησε κι επίσημα η μεταφορά σε στάδια των εργασιών φύλαξης κι εμφιάλωσης υγραερίου όλων των εταιρειών από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στη νέα υπερσύγχρονη βάση της κοινοπραξίας VLPG Ltd, στην οποία συστεγάζονται οι τέσσερις εταιρείες που εμπορεύονται υγραέριο στην κυπριακή αγορά, δηλαδή η Petrolina (Holdings) Public Ltd, ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, η Synergas Ltd και η Intergaz Ltd.

Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει πως η διαδικασία αυτή καθώς επίσης και η ολοκλήρωση της αποξήλωσης όλων των εγκαταστάσεων από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας αναμένεται να τελειώσει οριστικά την άνοιξη του 2023, μετά από πολλές αναβολές και καθυστερήσεις.

Με τη λειτουργία σε φουλ ρυθμούς του τερματικού στο Βασιλικό, οι τέσσερις εταιρείες υγραερίου θα διατηρήσουν τις εγκαταστάσεις τους στη Λάρνακα για περίοδο περίπου δύο μηνών, ώστε να υπάρχει εναλλακτική λύση σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα στις νέες εγκαταστάσεις και να διασφαλιστεί η προμήθεια υγραερίου στην αγορά.

Η αντίστροφη μέτρηση για το οριστικό κλείσιμο των τερματικών της Λάρνακας και για τις αποσυναρμολογήσεις των εγκαταστάσεων έχει ξεκινήσει και οι εργασίες κατεδάφισης αναμένεται να ξεκινήσουν Μάρτιο ή Απρίλιο του ερχόμενου έτους.

Στις δραστηριότητες της VLPG Plant Ltd θα περιλαμβάνονται όλες οι φάσεις διακίνησης υγραερίου, με ιδιόκτητες υποδομές εκφόρτωσης δεξαμενόπλοιων, αποθήκευσης και διανομής στην αγορά μέσω βυτιοφόρων υγραερίου.

Η κοινοπραξία θα διαχειρίζεται και την εμφιάλωση και συντήρηση των φιαλών υγραερίου που θα διατίθενται από τις εταιρείες εμπορίας. Επιπλέον, η VLPG Plant Ltd έχει αναλάβει την κατασκευή της υπερσύγχρονης μονάδας υγραερίου στο Βασιλικό, που με την επέκτασή της προβλέπεται ότι θα διαχειρίζεται περίπου 32.000 μετρικούς τόνους χύμα υγραερίου και περίπου 24.000 μετρικούς τόνους εμφιαλωμένου υγραερίου σε ετήσια βάση.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει πως ξεκίνησε και η απορρύπανση του εδάφους όπου μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών στο ανατολικό παραλιακό μέτωπο της πόλης. «Είναι ομολογουμένως αξιοσημείωτη η προσπάθεια και οι ενέργειες που έχουν καταβληθεί τα τελευταία χρόνια για μεταστέγαση όλων των εταιρειών υγρών καυσίμων και υγραερίου καθώς και για την αποξήλωση όλων των οχληρών εγκαταστάσεων.

Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία ότι η Λάρνακα από μια πόλη με οχληρές βιομηχανικές εργασίες μετατρέπεται σ’ ένα σημαντικό τουριστικό κι επενδυτικό προορισμό», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

Send this to a friend