Home ΛΑΡΝΑΚΑ Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την αναπαλαίωση της πρώην κατοικίας του αστυνομικού διευθυντή στη Λάρνακα
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την αναπαλαίωση της πρώην κατοικίας του αστυνομικού διευθυντή στη Λάρνακα

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την αναπαλαίωση της πρώην κατοικίας του αστυνομικού διευθυντή στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τον διαγωνισμό για την αναπαλαίωση της πρώην κατοικίας του αστυνομικού διευθυντή προκήρυξε ο Δήμος Λάρνακας. Πρόκειται για ιστορικό διατηρητέο κτίσμα, που βρίσκεται στην περιοχή Δροσιάς, δίπλα από την πρώην κατοικία του επάρχου Λάρνακας, η οποία ήδη έχει αναπαλαιωθεί και χρησιμοποιείται για διάφορες εκδηλώσεις του δήμου της πόλης.

Οι εργασίες αποκατάστασης και αναπαλαίωσης της υπό αναφορά κατοικίας αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ξεκινήσουν την άνοιξη του επόμενου χρόνου.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2022 και οι ενδιαφερόμενοι εργολάβοι έχουν προθεσμία υποβολής προσφορών μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2023.

Στο Δήμο Λάρνακας υπάρχει αισιοδοξία ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από κατασκευαστικές εταιρείες και ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες του νέου έτους.

Η εκτιμώμενη αξία του έργου έχει καθοριστεί στις 800 χιλιάδες ευρώ και η διατηρητέα οικοδομή, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην οδό Βυζαντίου και τους χώρους πρασίνου όπου προγραμματίζεται να γίνει το πάρκο «Σαλίνα», θα μετατραπεί σε Κέντρο Δημιουργικής Ενασχόλησης Νέων και Ευπαθών Ομάδων.

Η πρώην κατοικία του αστυνομικού διευθυντή αποτελεί αρχιτεκτονικό κόσμημα για τη Λάρνακα μ’ εμβαδό 485 τετραγωνικά μέτρα.

Το έργο θα ενταχθεί ουσιαστικά στο καινούργιο πάρκο «Σαλίνα», η δημιουργία του οποίου, όμως, έχει καθυστερήσει λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από εργολάβους (το έργο θα επαναπροκηρυχθεί), μαζί με την ήδη αναπαλαιωμένη πρώην κατοικία του επάρχου.

Η αποκατάσταση της παλιάς κατοικίας του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρνακας είναι ένα από τα τρία μεγάλα έργα που ανακοίνωσε ως «πακέτο» ο δήμος της πόλης, αναθέτοντας τις μελέτες σε ιδιωτικό οίκο από τον Απρίλιο του 2021.

Τα άλλα δύο είναι το πάρκο «Καλλιτεχνών Μεσόγειος» που βρίσκεται πλησίον της παραλιακής λεωφόρου Πιαλέ Πασά και η ανάπλαση (κι ένωση) των πλατειών Ακρόπολης και Αλκής, μαζί με τμήματα των οδών Ερμού, Κωνσταντίνου Καλογερά, Γλάδστωνος, Λουκή Ακρίτα και Ορφέως στο κέντρο της πόλης.

 

Send this to a friend