Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επιδιορθώνεται ο παραλιακός δρόμος Μενεού
Επιδιορθώνεται ο παραλιακός δρόμος Μενεού

Επιδιορθώνεται ο παραλιακός δρόμος Μενεού

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ξεκίνησαν οι εργασίες επιδιόρθωσης του οδοστρώματος στον παραλιακό δρόμο Μενεού, μέρος του οποίου είχε υποχωρήσει πρόσφατα εξαιτίας της διάβρωσης από τη θάλασσα.

Λειτουργοί των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας (ο δρόμος εμπίπτει στα δημοτικά όρια Λάρνακας) επιστράτευσαν εκσκαφείς, φορτηγά και διπλοκάμπινα οχήματα για να επιδιορθωθεί το συντομότερο το σημείο του παραλιακού δρόμου (από την πλευρά της θάλασσας) που κατέστη επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς εξαιτίας των σοβαρών ζημιών που υπέστη.

Τις προηγούμενες μέρες είχε υποχωρήσει τμήμα του οδοστρώματος, καθιστώντας τον δρόμο επικίνδυνο και απροσπέλαστο για αυτοκινητιστές, ποδηλάτες και πεζούς.

Ο δρόμος, παρόλο που δεν είναι πολυσύχναστος, χρησιμοποιείται τόσο για πρόσβαση στην παραλία, όσο και για μετάβαση στα εργοστάσια που λειτουργούν στην περιοχή καθώς σε κοντινό στρατόπεδο της Ε.Φ.

Πριν από την έναρξη των βελτιωτικών εργασιών, λειτουργοί των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας διενήργησαν επιτόπιες εξετάσεις και αποφάσισαν επέκταση του δρόμου προς την πλευρά της στεριάς, προκειμένου να υπάρχει προσωρινή και ασφαλή πρόσβαση και από τις δύο κατευθύνσεις και ν’ αποφευχθεί περαιτέρω διάβρωση από την πλευρά της θάλασσας.

Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες μελετούν και το ενδεχόμενο εγκατάστασης οδικού φωτισμού στον συγκεκριμένο δρόμο, από τον οποίο διέρχονται καθημερινά φορτηγά οχήματα που κατευθύνονται από και προς την παρακείμενη μονάδα αφαλάτωσης μεταφέροντας εύφλεκτα κι επικίνδυνα υλικά, αφού το εργοστάσιο αυτό λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως.

Πρόκειται για πολύ παλιό δρόμο που κατασκευάστηκε πριν από πολλές δεκαετίες, χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές (πεζοδρόμια και φωτισμό).

Ευαίσθητο υδάτινο ισοζύγιο

———————————————

Ο δημοτικός μηχανικός του Δήμου Λάρνακας Ανδρέας Καρακατσάνης απέδωσε το φαινόμενο κατάρρευσης μέρους του δρόμου στο γεγονός ότι το υδάτινο ισοζύγιο είναι πάρα πολύ ευαίσθητο στην συγκεκριμένη περιοχή.

Και τούτο, διότι στην ακτή της γειτονικής κοινότητας Περβολιών εκτελούνται το τελευταίο διάστημα εργασίες για την κατασκευή κυματοθραυστών στη θάλασσα για προστασία της παραλίας από τη διάβρωση.

«Λόγω των εργασιών αυτών, είναι πιθανόν να έχουν επηρεαστεί τα θαλάσσια ρεύματα, με αποτέλεσμα να προκληθεί αυτή η επιπλέον διάβρωση.

Το θέμα είναι περίπλοκο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η υπό αναφορά περιοχή είναι Natura, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για τα βελτιωτικά έργα που μπορούμε να κάνουμε, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη και τις εγκρίσεις που θα μας δοθούν από το Τμήμα Περιβάλλοντος», σημείωσε ο κ.Καρακατσάνης.

 

Send this to a friend