Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ζητείται η διαπλάτυνση του δρόμου από Σκαρίνου μέχρι τον Μαχαιρά
Ζητείται η διαπλάτυνση του δρόμου από Σκαρίνου μέχρι τον Μαχαιρά

Ζητείται η διαπλάτυνση του δρόμου από Σκαρίνου μέχρι τον Μαχαιρά

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τη διαπλάτυνση και βελτίωση του δρόμου Σκαρίνου – Λευκάρων – Βαβατσινιάς -Μαχαιρά ζητούν, με κοινή τους επιστολή που στάλθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ο Δήμος Λευκάρων, το κοινοτικό συμβούλιο Βαβατσινιάς και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.

Στην επιστολή τονίζεται ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι πολυσύχναστος και χρησιμοποιείται κυρίως κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από ντόπιους και ξένους για εξορμήσεις προς την πανέμορφη ορεινή επαρχία της Λάρνακας.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό οδικό έργο που επιβάλλεται να κατασκευαστεί στην περιοχή μας, καθότι ο δρόμος από την Σκαρίνου προς τα Λεύκαρα και από εκεί προς την Βαβατσινιά και τον Μαχαιρά χρησιμοποιείται ευρέως από εκδρομικά λεωφορεία που μεταφέρουν τουρίστες στο μοναστήρι του Μαχαιρά.

Χρησιμοποιείται, επίσης, πολύ συχνά και από ιδιωτικά αυτοκίνητα καθώς και από ποδηλάτες που πραγματοποιούν μονοήμερες εκδρομές στις γραφικές κοινότητες της ορεινής Λάρνακας.

Ο αριθμός των ποδηλατών που χρησιμοποιούν το δρόμο αυτό για τις εξορμήσεις τους αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, με αποτέλεσμα η υφιστάμενη κατάσταση του δρόμου να θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλειά τους», σημειώνεται στην επιστολή που στάλθηκε προς τον Γιάννη Καρούσο, την οποία υπογράφουν ο δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο πρόεδρος της τοπικής εταιρείας τουρισμού Ντίνος Λευκαρίτης και ο κοινοτάρχης Βαβατσινιάς Ανδρέας Γαβριήλ.

Στην επιστολή επισημαίνεται, επίσης, πως πέραν των θεμάτων ασφάλειας για τα διερχόμενα οχήματα (αυτοκίνητα, τουριστικά λεωφορεία) και τους ποδηλάτες, η βελτίωση του υπό αναφορά οδικού δικτύου εκτιμάται ότι θα συμβάλει και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή της ορεινής Λάρνακας, αλλά και στην διευκόλυνση των κατοίκων των γύρω κοινοτήτων για τις διακινήσεις τους.

Οι επηρεαζόμενες τοπικές αρχές ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο να μεριμνήσει, ώστε το συντομότερο να παρθεί η απόφαση για προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού.

Send this to a friend