Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Κατάπιε» το δρόμο η θάλασσα στο Μενεού
«Κατάπιε» το δρόμο η θάλασσα στο Μενεού

«Κατάπιε» το δρόμο η θάλασσα στο Μενεού

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Επικίνδυνος έχει καταστεί ο παραλιακός δρόμος Μενεού, μετά την υποχώρηση μέρους του οδοστρώματος προς την πλευρά της θάλασσας λόγω διάβρωσης.

Πρόκειται για πολύ παλιό δρόμο που κατασκευάστηκε πριν από πολλές δεκαετίες, χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές (πεζοδρόμια και φωτισμό), ο οποίος οδηγεί προς το εργοστάσιο αφαλάτωσης παρά το αεροδρόμιο και σε στρατόπεδο της Ε.Φ.

Ο συγκεκριμένος δρόμος δεν είναι πολυσύχναστος, αλλά χρησιμοποιείται από ποδηλάτες και πεζούς για τη βόλτα τους.

Το θέμα ήλθε στην επιφάνεια μέσω της εκπομπής Alpha Ενημέρωση, στην οποία αναφέρθηκε ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε το φαινόμενο κατάρρευσης μέρους του δρόμου εξαιτίας της διάβρωσης από τη θάλασσα και είναι ευτύχημα που εκείνη την ώρα δεν περνούσε κάποιο όχημα ή κάποιος ποδηλάτης από την περιοχή.

Ως προσωρινό μέτρο έχουν τοποθετηθεί σημαδούρες ασφαλείας στο οδόστρωμα, ώστε οι οδηγοί και οι πεζοί να είναι προσεκτικοί στις διακινήσεις τους.

Στην ίδια εκπομπή ο δημοτικός μηχανικός του Δήμου Λάρνακας Ανδρέας Καρακατσάνης (ο δρόμος εμπίπτει στα όρια του Δήμου Λάρνακας) δήλωσε ότι ο δήμος ειδοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (26/11) από την Αστυνομία για την κατάρρευση μέρους του δρόμου και παρόλο που η οχηματική κίνηση είναι αραιή στην περιοχή αυτή, θα γίνουν ενέργειες για να επιδιορθωθεί το πρόβλημα.

Ο κ.Καρακατσάνης ανέφερε ότι το υδάτινο ισοζύγιο είναι πάρα πολύ ευαίσθητο στην περιοχή, υπενθυμίζοντας ότι στην ακτή της γειτονικής κοινότητας Περβολιών εκτελούνται τον τελευταίο καιρό εργασίες για την κατασκευή κυματοθραυστών στη θάλασσα για προστασία της παραλίας από τη διάβρωση. «Ως εκ τούτου, είναι πιθανόν να έχουν επηρεαστεί τα θαλάσσια ρεύματα, με αποτέλεσμα να προκληθεί αυτή η επιπλέον διάβρωση. Δεν είμαι ειδικός, αλλά αυτό εικάζω ότι έγινε. Έχω μιλήσει με το Τμήμα Δημοσίων Έργων κι ενημερώθηκα ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο στο άμεσο μέλλον για προστασία της παραλίας του Μενεού. Το θέμα είναι πιο περίπλοκο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η υπό αναφορά περιοχή είναι Natura, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για τα έργα που μπορούμε να κάνουμε, σύμφωνα και με τις εγκρίσεις που θα μας δοθούν από το Τμήμα Περιβάλλοντος», σημείωσε ο Δημοτικός Μηχανικός Λάρνακας.

Αρμόδιοι λειτουργοί από το Δήμο Λάρνακας επρόκειτο να επισκεφθούν το σημείο του δρόμου που κατέρρευσε, προκειμένου να ληφθούν, σε πρώτο στάδιο, προσωρινά μέτρα παράκαμψης για προστασία του κοινού και των οδηγών από ατυχήματα, ενώ παράλληλα θα εξεταστούν και ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν μελλοντικά για οριστική επίλυση του ζητήματος.

Send this to a friend