Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Καταγγελία για άσκηση βίας σε 12χρονο μαθητή εναντίον Διευθυντή Γυμνασίου στη Λάρνακα
Καταγγελία για άσκηση βίας σε 12χρονο μαθητή εναντίον Διευθυντή Γυμνασίου στη Λάρνακα

Καταγγελία για άσκηση βίας σε 12χρονο μαθητή εναντίον Διευθυντή Γυμνασίου στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μετά από τις πρόσφατες καταγγελίες για αναίτιες αποβολές μαθητών, λόγω του κουρέματος και της εμφάνισής τους και για ρατσιστικές συμπεριφορές παλαιότερα, εναντίον διευθυντή γυμνασίου στη Λάρνακα έγινε και νέα καταγγελία, αυτή τη φορά για άσκηση βίας σε βάρος μαθητή.

Την σχετική καταγγελία έκαναν την περασμένη Τετάρτη (23/11) στο τμήμα Μικροπαραβάσεων της Α.Δ. Λάρνακας οι γονείς του 12χρονου μαθητή, γεγονός που επιβεβαίωσε στην εφημερίδα μας και ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χάρης Χατζηγιασεμή.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό συνέβη την ίδια μέρα, όταν ο μαθητής κλήθηκε στο γραφείο του διευθυντή για να αποβληθεί, επειδή, σύμφωνα με την διεύθυνση, είχε τοποθετήσει μολύβι στην κλειδαριά πόρτας.

Οι γονείς του 12χρονου κατήγγειλαν ότι ο διευθυντής του σχολείου λογομάχησε με τον γιο τους, ο οποίος φοιτά στην πρώτη τάξη, ενώ στη συνέχεια τον έσπρωξε και τον πίεσε με τον αγκώνα στο λαιμό.

Ο μαθητής εξετάστηκε από γιατρό στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ενώ αναμένεται να του ληφθεί οπτικογραφημένη κατάθεση, όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις καταγγελιών διάπραξης ποινικών αδικημάτων που εμπλέκονται ανήλικα πρόσωπα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Λάρνακας δήλωσε ότι έχουν ληφθεί καταθέσεις αναφορικά με τον ισχυρισμό του 12χρονου μαθητή, ενώ ο διευθυντής του σχολείου κατήγγειλε τον πατέρα του μαθητή για εξύβριση. «Και τα δύο παράπονα τυγχάνουν διερεύνησης», σημείωσε.

Θυμίζουμε, ότι την πρώτη μέρα της φετινής σχολικής χρονιάς, τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στο ίδιο γυμνάσιο, όταν ο διευθυντής του σχολείου απέβαλε μεγάλο αριθμό μαθητών για το κούρεμά τους καθώς και για τα υποδήματα που φορούσαν, τα οποία έκρινε ότι δεν ήταν τα ενδεδειγμένα για μαθητές.

Εκείνη την μέρα εξοργισμένοι γονείς μαζεύτηκαν έξω από το σχολείο, ζητώντας εξηγήσεις για την συμπεριφορά και τις αποφάσεις του διευθυντή.

Μάλιστα, μία μητέρα προχώρησε σε καταγγελία εναντίον του στην Αστυνομία, ισχυριζόμενη πως ο διευθυντής την έβγαλε από το γραφείο του με την βία όταν εκείνη πήγε για να ζητήσει εξηγήσεις για την αποβολή του παιδιού της. Τελικά όλες οι αποβολές ακυρώθηκαν με παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας…

 

Εκδήλωση διαμαρτυρίας

———————————– 

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λάρνακας, θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα (28/11), συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εκπαιδευτήρια της πόλης, καθώς και για τις εξετάσεις τετραμήνων.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 12.30μ.μ. στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο, στο πλαίσιο της περιοδείας της επιτροπής Παιδείας της Βουλής σε σχολεία της Λάρνακας.

«Ο υπερπληθυσμός μαθητών, η αύξηση του αριθμού των μετακινούμενων τμημάτων, τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα και η ανεπάρκεια σε τεχνολογικό εξοπλισμό σε αίθουσες διδασκαλίας είναι τα πιο σοβαρά προβλήματα που παρεμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.

Το σχολικό περιβάλλον επιδεινώνεται περαιτέρω με το  βαρυφορτωμένο πρόγραμμα διδασκαλίας εξαιτίας των εξετάσεων τετραμήνων και το κυνηγητό της ύλης, ενώ η αύξηση των περιστατικών παραβατικότητας, δεν είναι άσχετη με την επιδείνωση των προαναφερθέντων προβλημάτων», τονίζεται σε ανακοίνωση των οργανωμένων γονέων.

Η ολομέλεια της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λάρνακας προειδοποιεί το αρμόδιο υπουργείο πως εάν συνεχίσει να αγνοεί, όπως υποστηρίζει, τις θέσεις της, τότε θα υποχρεωθεί να λάβει αυστηρότερα μέτρα, μη αποκλειομένου του καλέσματος των μαθητών για αποχή από τις εξετάσεις.

 

Send this to a friend