Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Το Λύκειο Αγ. Γεωργίου Λάρνακας στο Erasmus+ «Teach me differently»
Το Λύκειο Αγ. Γεωργίου Λάρνακας στο Erasmus+ «Teach me differently»

Το Λύκειο Αγ. Γεωργίου Λάρνακας στο Erasmus+ «Teach me differently»

Στο πλαίσιο του πιο πάνω ευρωπαϊκού προγράμματος  Erasmus + «Teach me differently», το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας διοργάνωσε στην Κύπρο, τη 4η κινητικότητα εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών του Προγράμματος, μεταξύ 7-11 Νοεμβρίου, 2022.   

Στη συνάντηση διακινήθηκαν συνολικά  δεκαέξι (16) μαθητές και μαθήτριες και έντεκα (11) εκπαιδευτικοί από την Αυστρία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα τη Σερβία και τη Πορτογαλία, ενώ από το κυπριακό σχολείο συμμετείχαν τριάντα (30) μαθητές και μαθήτριες καθώς και δεκαπέντε (15) εκπαιδευτικοί.

Το πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα πλούσιο με επισκέψεις και εργαστηριακές δράσεις  που αφορούσαν την ενότητα «Computer Aided Learning» (Εκμάθηση με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή).

Μεταξύ των πολλών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν, ήταν η επίσκεψη  στο «Youth Makerspace» Λάρνακας, όπου οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στους χώρους του κέντρου, ενημερώθηκαν για τα προγράμματα που προσφέρονται στον χώρο, καθώς επίσης και για  τον τρόπο λειτουργίας του τρισδιάστατου εκτυπωτή. Επίσης, πήραν πληροφορίες για την επιστήμη της ρομποτικής και κατασκεύασαν εργαλείο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει άτομα με κινητικά προβλήματα χρησιμοποιώντας 3D-pen.

Στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Λευκωσίας, οι φιλοξενούμενοι παρακολούθησαν εργαστήριο με θέμα την εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας με αποτέλεσμα να βρεθούν σε ένα εικονικό περιβάλλον και να αλληλεπιδράσουν με τα εικονικά χαρακτηριστικά ή αντικείμενα γύρω τους.  Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής, όπου συνομίλησαν με ανθρωποειδές ρομπότ που υπάρχουν στο εργαστήριο.

Στο χώρο του σχολείου έγινε εργαστηριακή δραστηριότητα για  την εφαρμογή «Minecraft», όπου επεξηγήθηκαν οι βασικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθεί κάποιος για να χρησιμοποιεί την εφαρμογή σωστά.

Πραγματοποιήθηκε επίσης, επίσκεψη στο  Περιβαλλοντικό Κέντρο  Κάβο Γκρέκο, όπου η ομάδα γνώρισε με λεπτομέρεια τη βιοποικιλότητα της περιοχής.

Αξιοσημείωτη ήταν και η επίσκεψη των μαθητριών από τη Ρουμανία, στο Ειδικό Σχολείο Άγιος Σπυρίδωνας στη Λάρνακα, όπου συμμετείχαν στο εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων.

Έγιναν επίσης ξεναγήσεις στη Λάρνακα,  στην παλιά πόλη της Λευκωσίας και στον Δήμο Αθηένου.

Λίγο πριν την αναχώρησή τους, τα παιδιά φιλοξενήθηκαν για ένα απόγευμα από οικογένειες μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας.

Τέλος, το «ραντεβού» των εταίρων ανανεώθηκε για τις 12/12/ 2022, με προορισμό τη Σερβία.

Send this to a friend