Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άρχισαν τα έργα στην ιστορική ξύλινη αποβάθρα Λάρνακας (φώτο)
Άρχισαν τα έργα στην ιστορική ξύλινη αποβάθρα Λάρνακας  (φώτο)

Άρχισαν τα έργα στην ιστορική ξύλινη αποβάθρα Λάρνακας (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ξεκίνησαν τα βελτιωτικά έργα για εξωραϊσμό της ιστορικής ξύλινης αποβάθρας παρά τη μαρίνα Λάρνακας.

Στόχος της κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings, η οποία από την 1η περασμένου Απριλίου έχει αναλάβει κι επίσημα το μεγαλεπήβολο έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, είναι να δημιουργηθεί μία πλήρως αναβαθμισμένη αποβάθρα, η οποία θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη, λαμβάνοντας υπόψη ότι επίκειται η επέκταση της χωρητικότητας της μαρίνας, ενώ στον χερσαίο χώρο προγραμματίζονται μελλοντικά τεράστιες αναπτύξεις.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών στην διατηρητέα αποβάθρα της μαρίνας ο δήμαρχος Αντρέας Βύρας είπε ότι πρόκειται για ιστορική στιγμή για τη Λάρνακα, αφού, όπως σημείωσε, η έναρξη των εργασιών σηματοδοτεί κι επίσημα τα έργα της Α’ φάσης του έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη της θαλάσσιας περιοχής και μέρος των χερσαίων αναπτύξεων.

Παράλληλα με την συντήρηση και ανάδειξη των εγκαταλειμμένων παλιών φάρων και του παλιού χειροκίνητου γερανού που βρίσκονται εντός της μαρίνας, θα αναδειχτούν σε μεγάλο βαθμό και ιστορικά στοιχεία που συνδέουν το παρελθόν με τον σύγχρονο τρόπο ζωής της Λάρνακας.

Η υλοποίηση του project της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας εκτιμάται ότι θα καταστήσει την Κύπρο προορισμό επενδύσεων με προοπτικές σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης. Ήδη η Kition Ocean Holdings έχει υποβάλει τόσο στο Δήμο Λάρνακας, όσο και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αιτήσεις για πολεοδομικές και οικοδομικές άδειες σε σχέση με τα έργα που προγραμματίζονται στο πλαίσιο της Ά φάσης του έργου, οι οποίες πιστεύεται ότι θα εξεταστούν το συντομότερο.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία, μέχρι σήμερα η πορεία των εργασιών είναι εντός του πλαισίου των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης του έργου, βάση του αρχικού προγραμματισμού που έχει γίνει.

Από την πλευρά του ο ιδρυτής της Kition Ocean Holdings Πάνος Αλεξάνδρου ανέφερε ότι οι εργασίες αναβάθμισης της διατηρητέας αποβάθρας θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τοποθέτηση νέου φωτισμού και καθισμάτων και τη δημιουργία ενός μουσείου φωτογραφίας στο οίκημα όπου στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα το 23ον Σύστημα Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων.

Είπε, ακόμα, ότι τα έργα θα εκτελούνται σταδιακά, με στόχο τον μικρότερο δυνατό επηρεασμό των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Τα σκάφη που είναι ελλιμενισμένα στη μαρίνα θα μετακινούνται ανάλογα με τους χώρους όπου θα εκτελούνται οι εργασίες. Τα έργα ανάπλασης της αποβάθρας υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν πριν το καλοκαίρι του 2023.

 

 

Send this to a friend