Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συμπληρωματικά αντιπλημμυρικά έργα στη Λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη στη Λάρνακα
Συμπληρωματικά αντιπλημμυρικά έργα στη Λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη στη Λάρνακα

Συμπληρωματικά αντιπλημμυρικά έργα στη Λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Νέα, συμπληρωματικά αντιπλημμυρικά έργα ξεκίνησαν σ’ ευπαθείς περιοχές της Λάρνακας. Το τοπικό συμβούλιο αποχετεύσεων ανακοίνωσε ότι άρχισαν οι εργασίες για την κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου, στα πλαίσια του συμβολαίου C20B, το οποίο θα κατασκευαστεί από την εργοληπτική εταιρεία «S. HADJICHRISTOFI CONSTRUCTION LIMITED», που κέρδισε την προσφορά κατόπιν ανοικτού διαγωνισμού.

Το υπό αναφορά έργο θα καλύψει περιοχές, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πλημμυρών.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο C20Β αφορά την κατασκευή 3,1χλμ αγωγών ομβρίων υδάτων για εξυπηρέτηση της λεκάνης απορροής πέριξ της λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη, στη Λάρνακα.

Πρόκειται για το δρόμο που ενώνει τη Λάρνακα με τα Λειβάδια, από τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού. Το νέο δίκτυο θα καταλήγει στο υφιστάμενο αντλιοστάσιο ομβρίων S8 του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, που βρίσκεται στην οδό Αλέξανδρου Παναγούλη.

Το αντλιοστάσιο S8 εκβάλλει στο υφιστάμενο κανάλι της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού. Το έργο είναι αξίας 1.890.200 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό 75%.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2023.

Υπερχείλιση λάκκου
—————————–
Σε μια άλλη εξέλιξη, στις 3 Νοεμβρίου 2022 η Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απέστειλε επιστολή στο δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, αναφορικά με υπερχείλιση σηπτικού λάκκου αποχετεύσεων στην οδό Αριστείδου, στη Λάρνακα.

Σε επιτόπια επίσκεψη μελών της επαρχιακής επιτροπής διαπιστώθηκε πως όντως υφίσταται υπερχείλιση σηπτικού λάκκου αποχετεύσεων, αγνώστου ιδιοκτησίας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στάσιμα νερά.

Το γεγονός αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, αφού τα στάσιμα νερά αποτελούν εστία μόλυνσης της περιοχής και πιθανό χώρο επώασης κουνουπιών σε μια περίοδο μάλιστα που έχει εντοπιστεί στα δημοτικά όρια της Λάρνακας η ύπαρξη του ιδιαίτερα επικίνδυνου κουνουπιού «τίγρης», για το οποίο οι δημοτικές υγειονομικές υπηρεσίες έχουν λάβει ειδικά μέτρα για καταπολέμησή του.

Send this to a friend