Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Μας ήλθε από τα κατεχόμενα ο Κινέζος φυγόδικος
Μας ήλθε από τα κατεχόμενα ο Κινέζος φυγόδικος

Μας ήλθε από τα κατεχόμενα ο Κινέζος φυγόδικος

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μία τεράστια απάτη βάρος τραπεζών της Κίνας, ύψους πέραν των 760 εκατομμυρίων ευρώ, φαίνεται να κρύβεται πίσω από τη σύλληψη 49χρονου, από την Κίνα, που έγινε το βράδυ της Κυριακής στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ο ύποπτος παρουσιάστηκε στις 9.30μ.μ. στον αερολιμένα προκειμένου ν’ αναχωρήσει για την Αθήνα, αλλά κατά τον διαβατηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εναντίον του εκκρεμεί εδώ και δυόμισι χρόνια διεθνές ένταλμα σύλληψης σχετικά με υπόθεση απάτης και συγκεκριμένα απόσπασης ενός πολύ μεγάλου χρηματικού ποσού από τράπεζες της χώρας του, μέσω δανείων, τα οποία ουδέποτε εξόφλησε.

Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν το 2004. Σύμφωνα πάντα με το διεθνές ένταλμα, ο συλληφθείς φέρεται να απέσπασε χρηματικό ποσό ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων γουάν Κίνας, το οποίο είναι ισότιμο με ποσό πέραν των 760 εκατομμυρίων ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, αιτήθηκε σε διάφορες τράπεζες δάνεια με σκοπό τη λειτουργία διαφόρων εταιρειών, αλλά με την πάροδο των χρόνων τα χρήματα που δανείστηκε δεν εξοφλήθηκαν, με αποτέλεσμα οι τράπεζες ν’ αναγκαστούν να τον καταγγείλουν.

Οι αρχές της Κίνας καταζητούν τον 49χρονο για την υπόθεση αυτή από τον Ιούλιο του 2020. Από τις εξετάσεις της κυπριακής Αστυνομίας προκύπτει ότι ο 49χρονος έφθασε στις ελεύθερες περιοχές μέσω των κατεχομένων πριν από μερικές ημέρες και δεν φαίνεται να είχε οποιεσδήποτε επαγγελματικές δραστηριότητες στο νησί.

Παραμένει άγνωστο, όμως, εάν στο παρελθόν επισκέφθηκε ξανά την Κύπρο.

Χθες το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσής του στην Κίνα.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να σταλούν από την Κίνα τα απαραίτητα έγγραφα και το μαρτυρικό υλικό που ν’ αποδεικνύει την διάπραξη των αδικημάτων, τα οποία θα δικαιολογούν την έκδοσή του στη χώρα του.

 

  

 

 

Send this to a friend