Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πραγματοποιείται στην Αθηένου η τελική συνάντηση του δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού+» του Ευρωπαϊκού προγράμματος Urbact
Πραγματοποιείται στην Αθηένου η τελική συνάντηση του δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού+» του Ευρωπαϊκού προγράμματος Urbact

Πραγματοποιείται στην Αθηένου η τελική συνάντηση του δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού+» του Ευρωπαϊκού προγράμματος Urbact

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 10 και 11 Νοεμβρίου 2022, θα λάβει χώρα στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο στην Αθηένου, η Τελική Συνάντηση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού+» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Αθηένου ως Επικεφαλής Εταίρος.

Η Συνάντηση αυτή είναι η τελευταία διακρατική συνάντηση των εργασιών του Δικτύου, το οποίο είχε διάρκεια 18 μηνών και αποτέλεσε συνέχεια των εργασιών του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού» που ολοκλήρωσε τις δράσεις του τον Ιούνιο του 2021.

Οι εταίροι του Δικτύου είναι οι πόλεις: Αθηένου της Κύπρου (Επικεφαλής Εταίρος), Αγιά της Ελλάδας, Aljustrel της Πορτογαλίας, Banska Stiavnica της Σλοβακίας και Vilani-Rezekne της Λετονίας.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 20 εκπρόσωποι όλων των εταίρων από το εξωτερικό θα πλαισιώσουν τους εκπροσώπους του Δήμου Αθηένου στη συνάντηση, ενώ θα παρευρεθούν η επικεφαλής των Δικτύων Μεταφοράς URBACT στη Γραμματεία του Προγράμματος στο Παρίσι κ. Adele Bucella, η Ειδικός Εμπειρογνώμονας του Δικτύου κ. Maria Joao από την Πορτογαλία και ειδικός adhoc εμπειρογνώμονας για θέματα εταιριών, ο κ. Luis Roberto από την Πορτογαλία.

Τη συνάντηση στην Αθηένου θα χαιρετίσει και θα καλωσορίσει όλους όσους θα παρευρίσκονται, ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς.

Κύριο άξονα της συνάντησης θα αποτελέσουν οι παρουσιάσεις των εταίρων για το τι πέτυχαν στον άξονα των εταιριών, της συνέχισης και διάχυσης των αποτελεσμάτων και τον οδικό χάρτη για μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον εθελοντισμό στην περιοχή τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα γίνουν δύο επισκέψεις στα εθελοντικά Προγράμματα του ΣΚΕ Αθηένου. Στις 10 Νοεμβρίου στην Κλεάνθειο Κοινοτική Στέγη ηλικιωμένων, όπου μαθητές του Γυμνασίου Αθηένου και ηλικιωμένοι που διαμένουν στη Στέγη θα φυτέψουν έναν ειδικά διαμορφωμένο λαχανόκηπο.

Στις 11 Νοεμβρίου στον Κοινοτικό Παιδοβρεφοκομικό Σταθμό, όπου μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κύκλος Α’, θα φυτέψουν μαζί με παιδιά του Σταθμού λουλούδια σε ειδικές ανθοδόχες.

Τα οφέλη από τις φυτεύσεις αυτές, τόσο στη δημιουργία πρασίνου, όσο και στις επαφές μεταξύ γενεών και όχι μόνον, θα είναι πολύ μεγάλα.

Η επικεφαλής των Δικτύων Μεταφοράς URBACT στη Γραμματεία του Προγράμματος στο Παρίσι κ. Adele Bucella, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα URBACT IV της νέας προγραμματικής περιόδου, ενώ στο τέλος θα γίνει συζήτηση για τη διάχυση των αποτελεσμάτων που επιτεύχθηκαν από το δίκτυο, καθώς και συνάντηση της Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου, όπου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των Τοπικών Ομάδων κάθε εταίρου, καθώς και τα επόμενα βήματα, ενόψει της ολοκλήρωσης σύντομα των εργασιών του Δικτύου.

Send this to a friend