Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Τραγωδία γράφτηκε σε οικία στην περιοχή Τερσεφάνου το βράδυ του Σαββάτου, με θύμα 49χρονη ελληνοκύπρια, η οποία έπεσε από ύψος καθώς καθάριζε τα τζάμια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 22:00 όταν δόθηκε πληροφορία από πολίτη ότι στην αυλή σπιτιού υπήρχε τραυματισμένο πρόσωπο. Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Δύναμης, τα οποία εντόπισαν την άτυχη γυναίκα, η οποία έφερε κτυπήματα στο κεφάλι και αιμορραγούσε.

Η γυναίκα διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε που υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και παρά τις προσπάθειες των επί καθήκοντι ιατρών, έχασε τη μάχη για τη ζωή, λίγο μετά τα μεσάνυκτα.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, η γυναίκα φέρεται να έπεσε από ύψος έξι μέτρων, ενώ καθάριζε τα τζάμια του σπιτιού, στο οποίο διέμενε.

Τα ευρήματα της νενομισμένης νεκροτομής που διενεργήθηκε σήμερα, από την ιατροδικαστή, Αγγελική Παπέττα, κατέδειξαν πως ο θάνατός της επήλθε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση λόγω πτώσης από ύψος.

 

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τρία πρόσωπα μετά από τροχαίο ατύχημα, που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στη γέφυρα των Κελιών στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν γύρω στις 15:00 το απόγευμα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται.

Αποτέλεσμα του τροχαίο ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο γυναικών και ενός αγοριού, που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

 

Με τους πάντες τα ‘βαλε για ακόμα μια φορά ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος κατά τη χθεσινή (8/11) αντεξέτασή του από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Άννα Γιάλλουρου, στο πλαίσιο της απολογίας του ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας. Κλήθηκε σε απολογία για την υπόθεση της άσεμνης επίθεσης κατά ανήλικης που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαπράχθηκε πριν από 41 χρόνια στο γραφείο του, στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου.

Ο 84χρονος πρώην ανώτερος ιεράρχης αρνείται ενοχή στην κατηγορία. Σε κάποιες στιγμές της διαδικασίας αντεξέτασης, ο τέως Κιτίου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την ψυχραιμία του, αφού τα ’βαλε με την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, την παραπονούμενη, τους μάρτυρες κατηγορίας, την Αστυνομία, ακόμα και… με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τη δίκη.

Σε κάποιο σημείο επιτέθηκε λεκτικά κατά της Άννας Γιάλλουρου, την οποία κατηγόρησε για ασέβεια, επειδή τον προσφωνούσε με το πολιτικό του όνομα, Μαχαιριώτης. «Καταφέρεται προς εμένα αναιδέστατα και θεωρεί πως καθαιρέθηκα γι’ αυτό με λέει Μαχαιριώτη. Έλεος», είπε ο κατηγορούμενος. Πάντως, η δικαστής Εύη Ευθυμίου τού υπέδειξε ότι στο κατηγορητήριο της υπόθεσης αναγράφεται με το πολιτικό του όνομα και ότι η αναφορά σε αυτό δεν είναι ένδειξη ασέβειας.

Όταν, δε, τού υποβλήθηκε από την Κατηγορούσα Αρχή ότι χρησιμοποιούσε το επίδομα για τα ορφανά ως δόλωμα για να τον επισκέπτεται η 16χρονη, τότε, παραπονούμενη στο γραφείο του, ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου απάντησε με οργισμένο ύφος: «Υποβάλλεται σ’ ένα  αρχιερέα μία πρόστυχη ερώτηση. Σας το απαγορεύω. Να μου μιλάτε ως αρχιερέας»…

Σε άλλο σημείο της αντεξέτασης, όταν η κ. Γιάλλουρου προσπάθησε να υποβάλει ερώτηση λέγοντάς του «κύριε», ο κατηγορούμενος ζήτησε έντονα από το δικαστήριο να τον «προστατεύσει», επειδή, όπως υποστήριξε, η κατήγορος τον διαπόμπευε.

Ο τέως Κιτίου υποστήριξε, επίσης, ότι για την υπόθεση αυτή έχουν ψευδορκήσει στο δικαστήριο η παραπονούμενη, η μητέρα της, η αδελφή της και ο γιατρός που την εξέτασε. Επανέλαβε, ότι η παραπονούμενη ουδέποτε τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.

Περαιτέρω, κατηγόρησε την Αστυνομία, κάνοντας λόγο για ελλειπή έρευνα. Έντονη ήταν η αντίδραση του κατηγορούμενου όταν ρωτήθηκε εάν ταξίδεψε στην Ελβετία κι εάν όντως έδειξε στην παραπονούμενη φωτογραφίες που φαινόταν ο ίδιος με άλλες κοπέλες μέσα σε τελεφερίκ. «Αυτό είναι ψέμα και προστυχιά», απάντησε.

Παραδέχθηκε, πάντως, πως όταν πήγαινε στην Ελβετία έβγαζε τα ράσα, εξηγώντας πως εκεί όλοι οι κληρικοί κυκλοφορούν με κουστούμι. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 16 Νοεμβρίου με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης.

 

Στη σύλληψη 42χρονης, η οποία καταζητείτο, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, προχώρησε χθες η Αστυνομία. Εναντίον της 42χρονης εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, από τον Αύγουστο του 2018.

Σύμφωνα με αριθμό καταγγελιών που έγιναν στην Αστυνομία, μεταξύ Οκτωβρίου 2017 και Αυγούστου 2018, η 42χρονη, ως αντιπρόσωπος ταξιδιωτικού γραφείου, έλαβε  χρηματικά ποσά, από πελάτες, με σκοπό να τους κλείσει τουριστικά πακέτα, τα οποία ωστόσο φέρεται να οικειοποιήθηκε.

Μετά τη σύλληψη της 42χρονης, η συνέχιση της δημοσίευσης της φωτογραφίας και των προσωπικών της στοιχείων είναι αχρείαστη.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Αραδίππου διερευνά την υπόθεση.

 

Ποινή φυλάκισης τριάμισι ετών επέβαλε το Μόνιμο κακουργιοδικείο που συνεδρίασε χθες στη Λάρνακα, εναντίον 37χρονου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος στο αδίκημα της μεταφοράς προσώπων δια υδάτινης οδού με υπερφορτωμένο σκάφος.

Ο 37χρονος συνελήφθη στις 30 Ιουλίου 2022, μετά από πληροφορία ότι ήταν το πρόσωπο που οδηγούσε βάρκα, η οποία έφτασε στις ακτές της Κύπρου, την ίδια μέρα, στην οποία επέβαιναν εννέα άνδρες συριακής καταγωγής.

 

 

Send this to a friend