Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Η μαγική ΑΕΚ θύμισε κάτι από… Γκελζενκίρχεν
Η μαγική ΑΕΚ θύμισε κάτι από… Γκελζενκίρχεν

Η μαγική ΑΕΚ θύμισε κάτι από… Γκελζενκίρχεν

Αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι ήταν αυτό της ΑΕΚ με την Ρεν με την ομάδα της Λάρνακας μάλιστα να κατεβαίνει στο γήπεδο με οκτώ απουσίες και νέους ρόλους παικτών στο γήπεδο. Όχι, όμως, μόνο κατάφερε να σταθεί επάξια στον αγωνιστικό χώρο, θα μπορούσε ακόμη και να πάρει το «διπλό» μέσα στην έδρα της Ρεν.

Μιλάμε για την ομάδα που είναι στην 3η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος και διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της Λιγκ 1 πίσω από την παρέα του Εμπαμπέ, του Μέσι και του Νεϊμάρ.

Διάβασα το σχόλιο του Ιωσήφ Φράγκου στην ανάρτηση του στο facebook. Συγκεκριμένα έγραψε: «Έχοντας υπόψη το μέγεθος του αντιπάλου, ίσως η καλύτερη παρουσία κυπριακής ομάδας σε εκτός έδρας αγώνα EVER στην Ευρώπη».

Ίσως λίγο υπερβολική τοποθέτηση όμως εμένα μου πήγε το μυαλό σε μία άλλη εμφάνιση της ΑΕΚ που την έζησα και από κοντά και δεν ξεχνάω. Αναφέρομαι σε εκείνο το 0-0 μέσα στο Γκελζενκίρχεν. Μέσα στην έδρα της φοβερής και τρομερής τότε Σάλκε που λίγες μέρες προηγουμένως είχε ρίξει πεντάρα στην ΑΕΚ μέσα στο ΓΣΠ.

Η ομάδα του Τον Κάανεν τότε πήγε στην Γερμανία και πολλοί την είχαν τελειωμένη και έτοιμη για διασυρμό. Όχι μόνο στάθηκε όρθια αλλά πάτησε στο λαιμό την Σάλκε. Έχανε την μία ευκαιρία πίσω απ’ την άλλη με τους Γερμανούς να παίρνουν την ισοπαλία (0-0) από καθαρά θέμα τύχης αλλά και της αστοχίας των παικτών της ΑΕΚ.

Εκείνο το ματς ήταν κάτι το ασύλληπτο την σεζόν 2011-12. Ίσως να ήταν εκείνη η καλύτερη εκτός έδρας εμφάνιση της ΑΕΚ στην Ευρώπη, όμως και η χθεσινή εμφάνιση της απέναντι στην Ρεν ήταν… συγκλονιστική.

Πάνος Λάρκος

 

Send this to a friend