Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ανοίγουν 89 θέσεις υψηλόμισθων και καταργούνται 11
Ανοίγουν 89 θέσεις υψηλόμισθων και καταργούνται 11

Ανοίγουν 89 θέσεις υψηλόμισθων και καταργούνται 11

Συνολικά 89 νέες θέσεις υψηλόβαθμων δημιουργούνται με τον τρίτο συμπληρωματικό προϋπολογισμό του κράτους για το 2022, ύψους €345.1 εκατ., ο οποίος κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Πρόκειται για μόνιμες θέσεις με μισθολογική κλίμακα πέραν της Α8 και οι οποίες θα καλύψουν κενά που παρατηρούνται σε όλα τα υπουργεία.

Συγκεκριμένα, 27 θέσεις προορίζονται για την αστυνομία, οι οποίες αφορούν μια θέση ανώτερου υπαστυνόμου, μια θέση υπαστυνόμου και 25 θέσεις λοχιών.

Νέες θέσεις προβλέπονται για πρόεδρο και δύο δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο, μια θέση προέδρου και 15 δικαστών στο εφετείο καθώς και δύο θέσεις προέδρων στα Επαρχιακά Δικαστήρια. Αναμένεται και η πρόσληψη πέντε διευθυντών, 17 ανώτερων λειτουργών, τριών λειτουργών στο Υπουργείο Εσωτερικών, τριών λειτουργών προγραμματισμού και ενός λειτουργού συντονισμού στο Υπουργείο Οικονομικών.

Θα πληρωθούν και επτά θέσεις στο Τμήμα Δημόσια Διοίκησης και Προσωπικού, καθώς και τρεις θέσεις λειτουργών υπηρεσιών υγείας στο Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό, θα καταργηθούν και έντεκα θέσεις στη Δικαστική Υπηρεσία και στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στον προϋπολογισμό περιλαμβάνεται και πρόνοια για τις οροφές για την απασχόληση 392 επιμελητών και 13.945  εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, που θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της σχολικής χρονιάς 2022-2023.

Μεγάλο μέρος των πρόσθετων πιστώσεων προορίζονται να καλύψουν την αύξηση στη γενική Κυβερνητική Εισφορά στο Γενικό Σχέδιο Υγείας, ύψους €150 εκατ., και στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων €93.5 εκατ., που αφορούν συναλλαγές εντός της γενικής κυβέρνησης, χωρίς να επιβαρύνουν το δημοσιονομικό ισοζύγιο.

Η δημοσιονομική επίπτωση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού περιορίζεται στα €101.5 εκατ. ή ποσοστό του ΑΕΠ 0,4%.

Επιπρόσθετα, πολλά κονδύλια προορίζονται για την κάλυψη των υπέρμετρων αυξήσεων που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας (€30 εκατ. για τους πελάτες της ΑΗΚ, €4.4 εκατ. οι γεωργοκτηνοτρόφοι, €5 εκατ. διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες, €3,7 εκ. για τις ανάγκες ευρύτερα του ΤΑΥ).

Πηγή: Philenews

Send this to a friend