Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ O 91χρονος Κύπριος που άλλαξε βαλβίδα αορτής και τώρα κάνει βάρη
O 91χρονος Κύπριος που άλλαξε βαλβίδα αορτής και τώρα κάνει βάρη

O 91χρονος Κύπριος που άλλαξε βαλβίδα αορτής και τώρα κάνει βάρη

Αριστείδης Γεωργιάδης. 91 ετών. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ηλικιακά ασθενή που προέβη σε επιτυχημένη αλλαγή αορτικής βαλβίδας διαδερμικά σε νοσοκομείο της Λεμεσού.

Η εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι επισκέφθηκε τον κύριο Αριστείδη στο σπίτι του στον Άγιο Αθανάσιο, ο οποίος μας άνοιξε την καρδιά του και μοιράστηκε τη δική του μοναδική ιστορία.

Όλα ξεκίνησαν ένα πρωινό του Σαββάτου πριν από δύο μήνες όταν έκανε γυμναστική και ξαφνικά λιποθύμησε.

«Ένα Σάββατο πρωί, έκανα γυμναστική στο σπίτι με ελαφρά βάρη και για μια στιγμή ένιωσα τρομερή ζάλη. Μετά απολύτως τίποτα, φαίνεται λιποθύμησα. Όταν σηκώθηκα είχα ένα λεκέ αίμα που χτύπησα στο κεφάλι και έπεσα κάτω», μας εξήγησε.

O δρόμος για την αλλαγή της αορτικής βαλβίδας ήταν μακρύς καθώς χρειάστηκαν σειρά από αναλύσεις, εξετάσεις και καρδιογραφήματα.

«Υποψιαστήκαν κάτι και μου έκαναν αναλύσεις και καρδιογράφημα. Βρήκε ότι είχα στένωση της βαλβίδας της αορτής. Εκείνο ήτανε. Δύο – τρεις ημέρες μετά μου τηλεφώνησε ο γιατρός Ζήσης Δημητριάδης και μου είπε να πάω για ραντεβού κοντά του. Πήγα με την κόρη μου και μου λέει πρέπει να κάνεις επέμβαση για να μπει καινούργια βαλβίδα, τότε άρχισε η μεγάλη διαδικασία», δήλωσε ο κ. Αριστείδης.

Ο 91χρονος πήρε την απόφαση χωρίς δισταγμούς. Πριν από χρόνια έχασε τη γυναίκα από στένωση αορτικής βαλβίδας, κάτι που του στοίχισε ανεπανόρθωτα.

Ειδικότερα, μας ανέφερε πως «ήμουν θετικός γιατί η γυναίκα μου είχε το ίδιο πράγμα και εκείνη λόγω ηλικίας. Πήγαμε στο Νοσοκομείο Λευκωσία που ήταν ο Μαϊμαρης, ο καρδιολόγος και εκεί μετάνιωσε. Της είπε ότι αν δε κάνεις θα έχεις πρόβλημα σε δύο – τρία χρόνια. Πράγματι, σε 3-4 χρόνια πέθανε η γυναίκα μου και έτσι αναγκάστηκα να δεχτώ».

Ο Αριστείδης Γεωργιάδης παρά τα χρόνια που κουβαλά στη πλάτη του δεν αντιμετώπισε άλλα προβλήματα υγείας.

Γεννηθείς το 1931 στο Κάιρο της Αιγύπτου από Κύπριο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα μετεγκαστάθηκε στον Άγιο Αθανασίου της Λεμεσού και δούλεψε για χρόνια στη Ελληνική Μεταλευτική Εταιρεία και στο Εργοστάσιο Λιπασμάτων.

Τελείωσε το Γυμνάσιο του Καίρου και στη συνέχει σπούδασε Μηχανολογία σε Ιταλικό Ινστιτούτο Μηχανολογίας, όπου πήρε και το δίπλωμα του.

Μυστικό της μακροζωίας του η υγιεινή διατροφή και η σωματική άσκηση.

«Αποφεύγω το χοιρινό και το κόκκινο κρέας, δηλαδή, το βοδινό. Τρώω λίγο κοτόπουλο και ψάρι. Υγιεινή διατροφή και η γυμναστική. Κάνω γυμναστική κάθε μέρα με ελαφρά βάρη. Συνεχίζετε και τώρα; Ναι και τώρα άρχισα να κάνω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αισιοδοξία. Σε αυτή τη μία και μοναδική λέξη συμπυκνώνει το μήνυμα του για τη ζωή ο κύριος Αριστείδης.

Οι ζωές όλων των ανθρώπων έχουν αξία. Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός. Ο κάθε ένας από εμάς έχει να εκπληρώσει το δικό του επίγειο έργο και τη δική του αποστολή.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend