Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Κλασσικά οχήματα στους δρόμους της Λεμεσού ενάντια στον καρκίνο
Κλασσικά οχήματα στους δρόμους της Λεμεσού ενάντια στον καρκίνο

Κλασσικά οχήματα στους δρόμους της Λεμεσού ενάντια στον καρκίνο

Η Λέσχη Ιστορικών και Κλασικών Οχημάτων Κύπρου και το Μουσείο Ιστορικού και Κλασσικού Αυτοκινήτου Κύπρου σε συνεργασία με τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, διοργανώνουν στη Λεμεσό, φιλανθρωπικό αγώνα (τύπου challenge) κλασικών και μη κλασικών οχημάτων. Ο αγώνας διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά με στόχο τη  στήριξη του έργου και των υπηρεσιών Ανακουφιστικής Φροντίδας που προσφέρει δωρεάν, για περισσότερα από 50 χρόνια, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου.

Ο αγώνας φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11Δεκεμβρίου2022 με τα αυτοκίνητα να εκκινούν στις 10:00 π.μ. από το Μουσείο Ιστορικού και Κλασικού Αυτοκινήτου. Ο αγώνας θα χωριστείσε τρία σκέλη. Η όλη διαδρομή καλύπτει συνολικά 68 χιλιόμετρα. 1ο Σκέλος 26,5χλμ: Εκκίνηση από το Μουσείο Ιστορικού και Κλασσικού Αυτοκινήτου Κύπρου προς Ζακάκι-Κολόσσι-Πολεμίδια και επιστροφή στο Μουσείο. 2ο Σκέλος 31.5 χλμ: Εκκίνηση από το Μουσείο Ιστορικού και Κλασσικού Αυτοκινήτου Κύπρου με κατεύθυνση ανατολικά προς Κάστρο-Μόλο-Εναέριο-Λινόπετρα-Γερμασόγεια και επιστροφή στο Μουσείο. Στο 3ο σκέλος τα αυτοκίνητα με εκκίνηση από το Μουσείο Ιστορικού και Κλασικού Αυτοκινήτου θα κατευθυνθούν προς οδό Ανεξαρτησίας με τερματισμό γύρω στις 2:30 μ.μ.στο Παλιό Λιμάνι όπου θα ανακηρυχθεί ο νικητής και θα γίνει η τελετή παράδοσης των βραβείων από τους Δημάρχους της Επαρχίας Λεμεσού.  Η μέση ωριαία ταχύτητα των οχημάτων θα είναι 33 χιλιόμετρα, ώστε το κοινό να μπορεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, να απολαύσει τα ιδιαίτερα αυτά οχήματα που θα λάβουν μέρος.

Δεδομένου του φιλανθρωπικού χαρακτήρα της εκδήλωσης, θα επιτρέπεται και η συμμετοχή σε μη κλασικά αυτοκίνητα. Επίσης, για δεύτερη χρονιά, το Μουσείο Ιστορικού και Κλασικού Αυτοκινήτου, θα παραχωρήσει κλασικά αυτοκίνητα σε εταιρείες και άτομα που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον αγώνα, έναντι εισφοράς στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου σε μια προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης των υπηρεσιών του Συνδέσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στο 7000 9000.

Send this to a friend