Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Πάφος: Ξεκάθαρες βολές κατά Πουρσαιτίδη και η επίσημη θέση για τα επεισόδια
Πάφος: Ξεκάθαρες βολές κατά Πουρσαιτίδη και η επίσημη θέση για τα επεισόδια

Πάφος: Ξεκάθαρες βολές κατά Πουρσαιτίδη και η επίσημη θέση για τα επεισόδια

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΑ ΌΣΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΈΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

 Ως ΠΑΦΟΣ FC έχουμε μάθει να λειτουργούμε ορθά, επαγγελματικά και όχι παρορμητικά με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων. Έχοντας λοιπόν φτάσει στις επόμενες ημέρες και βλέποντας τα γεγονότα του Σαββάτου ψύχραιμα και πάνω απ’ όλα στοιχειοθετημένα με αποδείξεις, οι οποίες και θα παραδοθούν στους εκάστοτε αρμοδίους, βρισκόμαστε σε θέση να δηλώσουμε τα εξής:

▪️Έπειτα από την εξέταση φωτογραφικού και βιντεογραφημένου υλικού του οποίου μεγάλο μέρος προέρχεται από την κερκίδα των γηπεδούχων, καταδικάζουμε τα όσα έχουν συμβεί μπροστά και μέσα στον πάγκο της ομάδας μας.

Πρωτοφανή επεισόδια τα οποία διαφαίνονταν από την έναρξη του αγώνα ότι θα συμβούν, με πρωτεργάτη τον προπονητή της ομάδας της Νέας Σαλαμίνας κ. Σάββα Πουρσαϊτίδη.

Η όλη συμπεριφορά του με την έναρξη του αγώνα κατά τη διάρκεια και στο τέλος ήταν αρκετή να πυροδοτήσει την ατμόσφαιρα και να δώσει αφορμή σε αυτά τα λιγοστά άρρωστα μυαλά να προκαλούν από την κερκίδα με καλυμμένα πρόσωπα και κουκούλες (βλ. Κάρτα Οπαδού ως μέτρο ταυτοποίησης) και άλλους πάνω από το σκέπαστρο της ομάδας μας, να προκαλούν από την πρώτη στιγμή με ποτήρια νερού, τσιγάρα, βωμολοχίες και όχι μόνο, με απίστευτο φανατισμό.

▪️Παρά τα όσα έχουν προηγηθεί και τη ψύχραιμη αντιμετώπιση από πλευράς παικτών και επιτελείου της Pafos FC, φτάνουμε στο δεύτερο τέρμα και την καθαρή νίκη της ομάδας μας, όπου το υλικό δείχνει ξεκάθαρα τους κόσμιους πανηγυρισμούς της πλευράς μας και τον σκόρερ Onni Valakari να παίρνει μία φανέλα, η οποία αναγράφει ‘’Για σένα αρχηγέ Jairo’’ με σκοπό να του αφιερώσει το γκολ.

Αυτό που έχει δει όλο το φίλαθλο κοινό της Κύπρου, είναι να δέχονται οι παίκτες μας την επίθεση των παικτών της Νέας Σαλαμίνας και με πρωτεργάτη για άλλη μία φορά το προπονητικό επιτελείο των αντιπάλων, παρασέρνοντας μαζί του όλα τα μέλη του πάγκου της Νέας Σαλαμίνας καθώς και μέλος του Δ.Σ και να έχουν βρεθεί στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Δεν πιστεύουμε πως αυτό έγινε για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί το τέρμα και τη νίκη μας…

▪️Ακούσαμε για πρόκληση και χειρονομίες από τον Προπονητή μας κ Henning Berg και εντός 24 ωρών οι ίδιοι το αναίρεσαν. Ακούσαμε για ξυλοδαρμό από τον Τεχνικό Διευθυντή μας κ Gaizka Mendieta η οποία τελικά έγινε επίθεση και ο οποίος διαφαίνεται ξεκάθαρα από το υλικό που έχουμε στην κατοχή μας πως ουδέποτε συμμετείχε στα επεισόδια.

Προσωπικότητες οι οποίες, στα τόσα έτη στο χώρο και εν μέσω λαμπρής πορείας στα Παγκόσμια ποδοσφαιρικά δρώμενα, ουδέποτε έδωσαν αφορμή για το οποιοδήποτε σχόλιο.

Αναμένουμε λοιπόν και εδώ την κατάθεση στοιχείων και υλικού όπως μας ειπώθηκε από τους ανθρώπους της Νέας Σαλαμίνας για τις όποιες προκλητικές πράξεις του οποιουδήποτε μέλους της αποστολής μας και εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που αν όντως έγιναν θα τα καταδικάσουμε και θα λειτουργήσουμε αναλόγως.

▪️Στο θέμα αστυνομία τι να σχολιάσουμε;

Το γεγονός πως θεωρούσε τον αγώνα υψηλού κινδύνου στην αστυνομική σύσκεψη που προηγήθηκε του αγώνα;
Την ανυπαρξία τους σε έναν αγώνα που οι ίδιοι θεώρησαν υψηλού κινδύνου;

Την παρουσία τους έπειτα από ώρα και μετά από συνεχή τηλεφωνήματα απλών φιλάθλων με αρκετά ανήλικα παιδιά, οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση από 10-20 ‘’οργανωμένους μάγκες’’ πολιτικά υποκινημένους, βάση των συνθημάτων που εξαπέλυσαν προς την κερκίδα μας. Προφανώς πρόκειται για γνωστούς – άγνωστους, οι οποίοι πετροβολούσαν αυτοκίνητα φίλων της Πάφου, μικρά παιδιά και έκλεβαν πανό από μαθητές και κασκόλ από ηλικιωμένο πλανοδιοπώλη, με σκοπό να τα επιδείξουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υλικό το οποίο κατέχουμε και θα παραθέσουμε στις αρχές.

▪️Βέβαια σήμερα ακούσαμε πως ο τρόμος που βίωσαν οι ανήλικοι φίλοι της ομάδας μας είναι θέατρο για να προκαλέσουμε εντυπώσεις, αν είναι δυνατόν. Και εδώ υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό και θύματα –αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι έχουν ήδη δώσει κατάθεση στις αρμόδιες αρχές.

Είμαστε λοιπόν στη διάθεση των αρμοδίων αρχών και κάθε ενδιαφερόμενου, με υλικό το οποίο προβάλλει ξεκάθαρα τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν, έτσι ώστε εν τέλει αυτό που θα μείνει να είναι η ξεκάθαρη αλήθεια και όχι οι εντυπώσεις.

Κλείνοντας απολογούμαστε στους φίλους της ομάδας μας και ιδιαίτερα στις οικογένειες και τα μικρά παιδιά για τα όσα αναγκάστηκαν να βιώσουν. Υποσχόμαστε ότι θα σταθούμε ασπίδα προστασίας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για στον κόσμο μας.

Καλή συνέχεια στο ιστορικό, προσφυγικό σωματείο της Νέας Σαλαμίνας. πάντα με το ήθος που της αξίζει. Η πλειοψηφία του κόσμου της, είμαστε σίγουροι δεν εκφράζεται από αυτά τα συγκεκριμένα – λιγοστά άτομα – που το Σάββατο δεν σεβάστηκαν την ιστορία της.

Send this to a friend