Home ΛΑΡΝΑΚΑ Xωρίστηκαν στα τέσσερα οι κατασκευαστικές εργασίες, για την Γ΄ φάση του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας
Xωρίστηκαν στα τέσσερα οι κατασκευαστικές εργασίες, για την Γ΄ φάση του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας

Xωρίστηκαν στα τέσσερα οι κατασκευαστικές εργασίες, για την Γ΄ φάση του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε τέσσερα τμήματα, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, χωρίστηκαν οι κατασκευαστικές εργασίες, για την Γ΄ φάση του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, συνολικού μήκους τριών χιλιομέτρων και 250 μέτρων, που θα καλύψει την τουριστική περιοχή της Ορόκλινης.

Ο διαχωρισμός του έργου σε τμήματα αποφασίστηκε από τον εργολάβο, σε συνεννόηση με το τοπικό κοινοτικό συμβούλιο, έτσι ώστε ν’ αποφευχθεί η μεγάλη οχληρία, ν’ απαμβλυνθούν, όσο το δυνατόν γίνεται, τα κυκλοφοριακά προβλήματα και τα έργα να διεξάγονται με ορθολογιστικό τρόπο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτο Φακοντή, το πρώτο τμήμα θα καλύψει το δρόμο από τον κυκλικό κόμβο παρά τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας μέχρι το παραθαλάσσιο πρατήριο καυσίμων και θα είναι συνολικού μήκους 350 μέτρων. Στο συγκεκριμένο τμήμα, ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες κατασκευαστικές εργασίες.

Το δεύτερο τμήμα θα ξεκινά από το παραθαλάσσιο πρατήριο καυσίμων και θα φθάνει μέχρι το κέντρο «Galu», συνολικού μήκους 600 μέτρων, ενώ το τρίτο τμήμα θα φθάνει μέχρι το ξενοδοχείο «Le Bay», συνολικού μήκους 800 μέτρων.

Το τέταρτο και τελευταίο τμήμα θα φθάνει μέχρι το τέλος του έργο, δηλαδή την διασταύρωση προς την Πύλα. Παράλληλα με τα κατασκευαστικά έργα βελτίωσης του δρόμου, θα διεξάγονται και οι εργασίες των διαφόρων υπηρεσιών, της ΑΗΚ, της ΑΤΗΚ, του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας και του Αποχετευτικού Συστήματος.

Αποφασίστηκε όπως ενώ τα κατασκευαστικά έργα του δρόμου θα διεξάγονται στο πρώτο τμήμα του δρόμου, οι εργασίες για τις διάφορες υπηρεσίες να διεξάγονται στο δεύτερο τμήμα και ούτε κάθε εξής.

«Οι εργασίες κυλούν ομαλά, γεγονός που ικανοποιεί το κοινοτικό συμβούλιο», σημείωσε ο κ.Φακοντής. Τα έργα της Γ΄ φάσης του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας θα διαρκέσουν 30 μήνες, σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπεγράφη.

Η επιστολή της ΕΤΑΠ

——————————     

Στο μεταξύ, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας απέστειλε πρόσφατα επιστολή προς τον εργολάβο του έργου και προς τα Δημόσια Έργα, ζητώντας όπως οι οχληρές εργασίες για την ανακατασκευή του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας (Γ΄ φάση), που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα στην ευρύτερη Λάρνακα, να μην διεξάγονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η

εταιρεία τουρισμού ζητά όπως γίνουν οι ανάλογες διευθετήσεις, ώστε οι εργασίες μπροστά από τα έξι ξενοδοχεία της Ορόκλινης, τα οποία εφάπτονται του παραλιακού δρόμου, να μην διεξάγονται σε περίοδο τουριστικής αιχμής (από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο), διότι τυχόν προβλήματα οχληρίας πολύ πιθανόν να έχουν αρνητικές συνέπειες στην τουριστική βιομηχανία της ραγδαία αναπτυσσόμενης κοινότητας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σήμερα η Ορόκλινη θεωρείται η μεγαλύτερη κοινότητα της Κύπρου σε πληθυσμό.

Σ’ αυτήν διαμένουν 11.500 κάτοικοι, από τους οποίους οι περίπου 4.000 είναι ξένοι, κατά βάση Ευρωπαίοι. Η πλειοψηφία των ξένων μόνιμων κατοίκων της Ορόκλινης είναι Βρετανοί. Υπάρχουν, ωστόσο, κάτοικοι από 30 διαφορετικές χώρες.

Send this to a friend