Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εγκαινιάζεται σήμερα η Α΄ φάση ανάπλασης δρόμων για ΑμεΑ στη Λάρνακα
Εγκαινιάζεται σήμερα η Α΄ φάση ανάπλασης δρόμων για ΑμεΑ στη Λάρνακα

Εγκαινιάζεται σήμερα η Α΄ φάση ανάπλασης δρόμων για ΑμεΑ στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σημαντική μέρα για τη Λάρνακα, κυρίως για το εμπορικό της κέντρο, θεωρείται η 17η Οκτωβρίου 2022, αφού σήμερα Δευτέρα θα τελεστούν τα εγκαίνια της Α΄ φάσης του έργου «Ανάπλαση οδών για διευκόλυνση ΑμεΑ στο κέντρο της Λάρνακας».

Τα εγκαίνια θα τελεστούν στις 7μ.μ. στην οδό Ερμού, από την συμβολή της με την οδό Βασιλέως Ευαγόρου, από τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, στην παρουσία των τοπικών αρχών.

Η Α΄ φάση ανάπλασης δρόμων και πεζοδρομίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρίες συμπεριλαμβάνει τμήμα της οδού Ερμού, την περιοχή περιμετρικά του μεγάλου τζαμιού παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο και τις οδούς Κλεάνθη Καλογερά, Μαυροιδή, Αγίου Λαζάρου, Αρμενικής Εκκλησίας, Κορδικτώνος και Βασιλέως Ευαγόρου.

Το κόστος της Α΄ φάσης «Ανάπλασης δρόμων για διευκόλυνση ΑμεΑ» ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα με τα εγκαίνια, ο Δήμος Λάρνακας θα παρουσιάσει τις μελέτες της Β΄ φάσης του έργου «Ανάπλασης δρόμων για διευκόλυνση ΑμεΑ», που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάπλαση κι ένωση των κεντρικών πλατειών Ακρόπολης και Αλκής.

Με την ολοκλήρωση και της Β΄ φάσης ανάπλασης δρόμων και πλατειών και ταυτόχρονα με τη λειτουργία σημαντικών έργων υποδομής, όπως είναι η νέα δημοτική αγορά, καθώς και η ανάπλαση του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί (και τα δύο έργα είναι στο τελικό τους στάδιο), το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, αναμένεται να αποκτήσει μία νέα, σύγχρονη όψη κι εκτιμάται ότι θα καταφέρει ν’ αυξήσει την επισκεψιμότητά του.

Διευθετήσεις στο κέντρο

————————————

Στο μεταξύ, ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι λόγω των σημερινών εγκαινίων του έργου «Ανάπλαση οδών για διευκόλυνση ΑΜΕΑ στο κέντρο της Λάρνακας» η εμπορική οδός Ερμού, από την συμβολή της με την οδό Βασιλέως Ευαγόρου με κατεύθυνση προς την πλατεία Ερμού, θα παραμείνει κλειστή για την κυκλοφορία από τις 4.30 μ.μ. μέχρι και τις 11.00 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια των πιο πάνω ρυθμίσεων θα τοποθετηθούν κατάλληλα σήματα τροχαίας, απαγορευτικές και κατευθυντήριες πινακίδες παράκαμψης. Παράλληλα θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη διακίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Κατά τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων η πρόσβαση και η στάθμευση στο εν λόγω τμήμα της οδός Ερμού κατά τις υπό αναφορά ώρες δεν θα επιτρέπεται.

Ο Δήμος Λάρνακας προειδοποιεί πως όσα οχήματα παραμείνουν σταθμευμένα θα μετακινηθούν με ρυμουλκό. Παρακαλείται το κοινό όπως συμμορφώνεται με τις πιο πάνω υποδείξεις της Αστυνομίας και της τροχονομίας του δήμου.

 

 

Send this to a friend