Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άσκηση στο πεδίο βολής του Καλού Χωριού με βολές αρμάτων
Άσκηση στο πεδίο βολής του Καλού Χωριού με βολές αρμάτων

Άσκηση στο πεδίο βολής του Καλού Χωριού με βολές αρμάτων

Βολές αρμάτων Τ-80U και αυτοκινούμενων πυροβόλων 155 χιλιοστών, πραγματοποίησαν μονάδες της ΧΧ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στο πεδίο βολής Καλού Χωριού, μεταξύ 11 και 12 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί μέρος της επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως και σε αυτή συμμετείχαν το μόνιμο προσωπικό, οι συμβασιούχοι οπλίτες και οι οπλίτες θητείας των Μονάδων, οι οποίοι κατατάχθηκαν πρόσφατα και ολοκλήρωσαν τα σχολεία ειδικοτήτων τους.

Επιπλέον, στην δραστηριότητα συμμετείχε και Αξιωματικός των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της ανταλλαγής επισκέψεων που προβλέπονται στο Διμερές Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας με την Γαλλία.

Τα αποτελέσματα των βολών, αναφέρεται, κατέδειξαν το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και επιχειρησιακής εκπαίδευσης, καθώς και το υψηλό ηθικό και επαγγελματισμό του προσωπικού.

Εξάλλου, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, δήλωσε περήφανος για «τους μαυροσκούφηδες αρματιστές και πυροβολητές της ΧΧΘΤ».

 

Send this to a friend