Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Η μικροένταση στο τέλος δεν χαλά την γενική καλή εικόνα του κόσμου με Φενέρ
Η μικροένταση στο τέλος δεν χαλά την γενική καλή εικόνα του κόσμου με Φενέρ

Η μικροένταση στο τέλος δεν χαλά την γενική καλή εικόνα του κόσμου με Φενέρ

ΓΡΑΦΕΙ ο Βάσος Βάσου

Μπορεί η ΑΕΚ να μην κέρδισε μέσα στο γήπεδο την ανώτερή της Φενέρμπαχτσε, ο κόσμος της, ωστόσο, έδειξε πράγματι τον πολιτισμό του, όπως ήταν και το αρχικό μήνυμα που είχε στείλει, μέσω δήλωσής του, ο πρόεδρος του σωματείου Άντρος Καραπατάκης. Οι χιλιάδες Αεκτζήδες (απέδειξαν ότι δεν είναι μόνο φίλαθλοι του καναπέ και των καφεστιατορίων) γέμισαν το στάδιο, δημιουργώντας εκπληκτική, ομολογουμένως, ατμόσφαιρα, αποφεύγοντας τις ακρότητες.

Η μικροένταση που δημιουργήθηκε μετά το τέλος του αγώνα από πολύ λίγους, νεαρούς, φίλους της ΑΕΚ, δεν μπορεί ν’ αμαυρώσει την συνολική εξαιρετική συμπεριφορά που είχε η συντριπτική πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου, το βράδυ της Πέμπτης (13/10) στην «Αρένα».

Ο κόσμος της ΑΕΚ έδωσε εξετάσεις και τις πέρασε με άριστα! Τόσο από πλευράς ατμόσφαιρας, όσο και από πλευράς συμπεριφοράς έναντι των εκατοντάδων Τουρκοκυπρίων φιλάθλων, που βρέθηκαν στο βόρειο πέταλο για να υποστηρίξουν την Φενέρ. Με τέτοια προσέλευση φιλάθλων και με τόσο όμορφη ατμόσφαιρα, αποδείχθηκε για πολλοστή φορά ότι η ΑΕΚ «έχει μεγαλώσει» σαν σύλλογος. Θα πρέπει, πάντως, να επισημανθεί ότι και οι Τουρκοκύπριοι ήταν άψογοι στην συμπεριφορά τους.

Δημιούργησαν κι αυτοί πολύ όμορφη εξέδρα, μέσα σε πλαίσια αθλητοπρέπειας, αποφεύγοντας οποιεσδήποτε προκλήσεις με πολιτικό αντίκτυπο. Ούτε σημαίες του ψευδοκράτους είδαμε, ούτε πανό με προκλητικά συνθήματα πολιτικού περιεχομένου. Γενικά, ήταν μια μαγική ατμόσφαιρα από τους οπαδούς και των δύο ομάδων, που χαίρεσαι να βλέπεις στα γήπεδα. Συγχαρητήρια αξίζουν στους οπαδούς και των δύο ομάδων. Μακάρι ν’ ακολουθήσουν παρόμοιες ευρωπαικές βραδιές στη Λάρνακα και στο μέλλον. Το αξίζει η ΑΕΚ και ο κόσμος της.

Send this to a friend