Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σαρώνουν οι λαθροθήρες αμπελοπουλιών σε Πύλα-Ξυλοφάγου
Σαρώνουν οι λαθροθήρες αμπελοπουλιών σε Πύλα-Ξυλοφάγου

Σαρώνουν οι λαθροθήρες αμπελοπουλιών σε Πύλα-Ξυλοφάγου

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Οργιάζει η λαθροθηρία και η παγίδευση άγριων πτηνών (αμπελοπουλιών) στις περιοχές που ελέγχονται από τις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας, αφού μόνο σε μία εβδομάδα σημειώθηκαν επτά συλλήψεις. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Βάσεων, η ειδική ομάδα Κοινοτικής Δράσης (CAT) της Αστυνομίας διενήργησε εφόδους σε χωράφια των ανατολικών περιοχών των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας και στην περιοχή Πύλας κατέσχαν μεγάλο αριθμό δικτύων, συσκευών μίμησης πουλιών και νεκρών άγριων πτηνών, προβαίνοντας σε μία σύλληψη υπόπτου προσώπου.

Άλλα δύο πρόσωπα τράπηκαν σε φυγή προσπαθώντας ν’ αποφύγουν την σύλληψη, αλλά αργότερα συνελήφθησαν από αστυνομικούς και κατηγορήθηκαν για υπόθεση παράνομης παγίδευσης πτηνών. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας Πανίκος Παναγή δήλωσε ότι η επιχείρηση στην Πύλα είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών ατόμων και την κατάσχεση εξοπλισμού παγίδευσης πουλιών, υπενθυμίζοντας ότι στις 21 περασμένου Σεπτεμβρίου είχαν συλληφθεί άλλα τέσσερα άτομα, όλα από την Ξυλοφάγου, επίσης για παγίδευση πουλιών.

«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σε περιβόλι στην Ξυλοφάγου, οι αστυνομικοί των Βάσεων κατέσχαν μεγάλο αριθμό δικτύων, εντόπισαν 27 σκοτωμένα άγρια ​​πτηνά, μία συσκευή μίμησης πουλιών με μεγάφωνο, τέσσερα σιδερένια κοντάρια και μια μπαταρία αυτοκινήτου. Όλα αυτά χρησιμοποιούνταν για την παγίδευση άγριων πτηνών», συμπλήρωσε ο κ.Παναγή.

Επιπρόσθετα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας ανέφερε ότι οι Βρετανικές Βάσεις εφαρμόζουν πολιτική μηδενικής ανοχής για την παγίδευση πουλιών στις περιοχές που ελέγχουν, χρησιμοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία που διαθέτουν, σε συνεργασία πάντοτε με άλλους οργανισμούς.

Όλοι οι συλληφθέντες θα παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας τις επόμενες μέρες για να τους απαγγελθούν οι κατηγορίες και να τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές. «Οι προσπάθειες της Αστυνομίας των Βάσεων για καταπολέμηση του φαινομένου της παγίδευσης άγριων πτηνών θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς και κατά τους χειμερινούς μήνες», κατέληξε ο κ.Παναγή.

Send this to a friend