Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τέρμα οι πλημμύρες στην ενορία Καλιφατζιών Λάρνακας
Τέρμα οι πλημμύρες στην ενορία Καλιφατζιών Λάρνακας

Τέρμα οι πλημμύρες στην ενορία Καλιφατζιών Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το «δικό της» αποχετευτικό σύστημα θ’ αποκτήσει η ενορία Καλιφάτζια στη Λάρνακα, παρά την πλατεία Αγίου Λαζάρου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το οξύ πρόβλημα πλημμυρών, που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη περιοχή, σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων.

Τα σχέδια καθώς και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε για την κατασκευή αποχετευτικού συστήματος ομβρίων υδάτων στην περιοχή Αγίου Λαζάρου μέχρι την οδό Οκκουλάρ (Συμβόλαιο C20D), παρουσιάστηκαν σε συνάντηση που είχε πρόσφατα ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, συνοδευόμενος από μέλη του δημοτικού συμβουλίου, με κατοίκους της ενορίας Καλιφατζιών.

Την παρουσίαση των σχεδίων για τα αποχετευτικά έργα έκανε ο γενικός διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους.

Όπως αναφέρθηκε, η εκτιμώμενη αξία του έργου στον Αγ. Λάζαρο – Καλιφάτζια θα ξεπεράσει το ενάμισι εκατομμύριο ευρώ. Λέχθηκε, επίσης, ότι η διάρκεια ετοιμασίας της συνολικής μελέτης που θα καλύψει τις ευπαθείς περιοχές της Λάρνακας υπολογίζεται σε δύο χρόνια και αμέσως μετά θα προχωρήσει η προκήρυξη των σχετικών διαγωνισμών και η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών.

Ήδη το τοπικό συμβούλιο αποχετεύσεων έχει εντοπίσει προβληματικές (όσον αφορά τις πλημμύρες) περιοχές που μπορούν να συνδεθούν σε υφιστάμενα συστήματα ομβρίων υδάτων, όπως είναι η περιοχή Καλιφατζιών καθώς και οι περιοχές των Αγίων Αναργύρων και της λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη.

Εξού και προχώρησε στην άμεση κατασκευή τριών αντιπλημμυρικών έργων με προϋπολογιζόμενο συνολικό κόστος 5.6 εκ. Η ενημέρωση των κατοίκων Καλιφατζιών σε σχέση με τα έργα του αποχετευτικού που προγραμματίζονται προσεχώς έγινε στα πλαίσια έναρξης του 7ου κύκλου συναντήσεων του Δημάρχου Λάρνακας με κατοίκους διαφόρων ενοριών.

Οι κάτοικοι στα Καλιφάτζια, εκτός από τα προβλήματα πλημμυρών, αναφέρθηκαν και σε διάφορα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, τα οποία αφορούν κυρίως την κακή κατάσταση των δρόμων και των πεζοδρομίων, το κυκλοφοριακό, την έλλειψη χώρων στάθμευσης και την ανάγκη κατασκευής πάρκου στην περιοχή τους.

Ο Α. Βύρας διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για οριστική επίλυση τουλάχιστον κάποιων προβλημάτων.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Λάρνακας, μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά πέραν των 45 συναντήσεων των δημοτικών αρχών με κατοίκους ενοριών, μεταξύ αυτών κι επαναληπτικές συναντήσεις, καλύπτοντας όλες τις ενορίες και συνοικισμούς εντός των ορίων της Λάρνακας.

«Οι συναντήσεις αυτές συνεχίζουν να αποτελούν μια καινοτομία και γίνονται στα πλαίσια της συχνής επικοινωνίας με τους δημότες, με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων, αλλά και την καταγραφή εισηγήσεων από το κοινό», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας.

 

 

 

Send this to a friend