Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Πραγματοποιείται η τελετή έναρξης 25ου Χρόνου Διαλέξεων του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου
Πραγματοποιείται η τελετή έναρξης 25ου Χρόνου Διαλέξεων του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου

Πραγματοποιείται η τελετή έναρξης 25ου Χρόνου Διαλέξεων του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμμόχωστος στη Λάρνακα, το Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, πραγματοποιεί την τελετή έναρξης 25ου Χρόνου Διαλέξεων και Διάλεξη με θέμα: «Κοινωνικοοικονομικές αλλαγές: Το παρόν σε σχέση με το παρελθόν και μια ματιά στο μέλλον».

Εισηγητής: Επαμεινώνδας Επαμεινώνδα, Ειδικός Επιστήμονας, Τμήμα ΚΠΕ, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Είσοδος ελεύθερη.

Ο Δήμος Λάρνακας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Προοδευτική Κίνηση Λάρνακας, συνεχίζουν για 24η χρονιά τη διοργάνωση του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στη Λάρνακα, με τη στήριξη του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) για 11ο συνεχόμενο έτος. Πρόκειται για σειρά εκλαϊκευμένων επιστημονικών διαλέξεων, οι οποίες είναι ανοικτές για το ευρύτερο κοινό, προσφέροντας την ευχέρεια για επιμόρφωση και ενημέρωση για ποικίλα θέματα γενικού ή ειδικού ενδιαφέροντος.  Ομιλητές είναι μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέλη ΔΕΠ ξένων Πανεπιστημίων, καθώς επίσης και καταρτισμένοι ειδικοί από ερευνητικά κέντρα, επιστημονικούς φορείς και οργανισμούς.

Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται ως επί το πλείστο κάθε δεύτερη και τέταρτη Τρίτη του μήνα, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών –  Δημοτικό Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο «Αμμόχωστος», Λεωφόρος Αρχ. Κυπριανού 18, Λάρνακα, μεταξύ 7:00 μ.μ.

Οι διαλέξεις μεταδίδονται παγκύπρια μέσω του καναλιού του ΡΙΚ στο YouTube στον σύνδεσμο https://bit.ly/3eaAvt2

Ανάρτηση των διαλέξεων και στην ιστοσελίδα του ΡΙΚ: http://cybc.com.cy/live_events/

Η διάρκεια κάθε διάλεξης είναι περίπου 45 λεπτά, ενώ ακολουθεί συζήτηση μέχρι τις 8:30 μ.μ. Το κοινό, το οποίο παρακολουθεί με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά μπορεί να απευθύνει σχετικές ερωτήσεις ή σχόλια.

Το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επιστημών Εκδηλώσεων Πρύτανη, ο Δήμος Λάρνακας και η Προοδευτική Κίνηση Λάρνακας, συνεργάζονται για την προετοιμασία του προγράμματος και την καλύτερη προβολή του. Σχετικές ανακοινώσεις Τύπου προωθούνται στα ΜΜΕ πριν και μετά από κάθε διάλεξη με ορισμένες επιπρόσθετες πληροφορίες όσον αφορά το πραγματευόμενο θέμα για την καλύτερη ενημέρωση του ευρύτερου κοινού.

Κατά την Τελετή Λήξης κάθε έτους απονέμονται ειδικά Πιστοποιητικά Παρακολούθησης σε όσα άτομα το ζητήσουν, νοουμένου ότι έχουν παρακολουθήσει ολόκληρη τη σειρά διαλέξεων με φυσική παρουσία.

 

 

Send this to a friend