Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Εκπαιδευτικό σεμινάριο διοργανώνει η Ένωση Νέων Αγίων Αναργύρων Λάρνακας
Εκπαιδευτικό σεμινάριο διοργανώνει η Ένωση Νέων Αγίων Αναργύρων Λάρνακας

Εκπαιδευτικό σεμινάριο διοργανώνει η Ένωση Νέων Αγίων Αναργύρων Λάρνακας

Συνολικά 30 λειτουργοί νεολαίας από 8 χώρες λαμβάνουν μέρος στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του ERASMUS+ «Together we are stronger» που διοργανώνει η Ένωση Νέων Αγίων Αναργύρων Λάρνακας στα Περβόλια από τις 23 – 30 Σεπτεμβρίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Ενωσης αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα γίνουν διάφορες δραστηριότητες άτυπης μάθησης, σεμινάρια, διαλέξεις, συζητήσεις και εργαστήρια σχετικά με την συμμετοχή των νέων στη διαμόρφωση μιας καλύτερης Ευρώπης. Επίσης θα δοθεί ο λόγος στη νέα γενιά ώστε οι νέοι να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με το παρόν και το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης, προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, η κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον, το προσφυγικό, οι αξίες και τα δικαιώματα, η οικονομία και οι θέσεις εργασίας είναι μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθεί έμφαση σε όσα μας ενώνουν ως Ευρωπαίοι όπως οι βασικές αξίες της Ειρήνης, του σεβασμού, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της αμοιβαίας κατανόηση».

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου «θα γίνει επίσης αναφορά  στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022, που αναδεικνύει τη σημασία της ευρωπαϊκής νεολαίας για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος — πιο πράσινου, πιο περιεκτικού και ψηφιακού. Οι νέοι επίσης θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ “Up to Youth” που διοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας  Κύπρου στις 24 Σεπτεμβρίου στο πάρκο της Ακρόπολης στην Λευκωσία».

Send this to a friend