Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ Η αδικαιολόγητη και χωρίς βελτίωση «Κυρία», το πρώτο δείγμα και τα ντέρμπι που έρχονται…
Η αδικαιολόγητη και χωρίς βελτίωση «Κυρία», το πρώτο δείγμα και τα ντέρμπι που έρχονται…

Η αδικαιολόγητη και χωρίς βελτίωση «Κυρία», το πρώτο δείγμα και τα ντέρμπι που έρχονται…

Όταν παιχνίδι με παιχνίδι δεν βελτιώνεσαι, δεν αυξάνεις τα καλά σου διαστήματα μέσα στο γήπεδο, δεν έχεις την απαιτούμενη σοβαρότητα, διάθεση, θέληση, φαντασία και τρεξίματα μπορεί ακόμα και ο Ακρίτας Χλώρακας (με όλο τον σεβασμό στην ομάδα του Μπαντία) να σου πάρει βαθμό μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με 6.000 κόσμο. Μακάρι να ήταν μόνο αυτό όμως.

Η αντίπαλη ομάδα αγωνιζόταν από το 8΄ με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Σαραβάνια. Η ομάδα του Ντάργκο Μίλανιτς αγωνίστηκε όχι για 80 λεπτά αλλά για 92΄ λεπτά (προσθέστε και τα 12 λεπτά καθυστερήσεων) με ποδοσφαιριστή περισσότερο και δεν κατάφερε να κερδίσει…

Με βάση τα δεδομένα του αγώνα δεν σηκώνει ανάλυση και ιδιαίτερη συζήτηση για το τι έφταιξε και δεν μπόρεσε να κερδίσει η Ανόρθωση. Όφειλε να κερδίσει με οποιοδήποτε τρόπο…

Είναι αλήθεια ότι σαν γενική εικόνα η φετινή Ανόρθωση δεν πείθει ότι μπορεί να πάει για μεγάλα πράγματα. Με βάση το πρώτο δείγμα των τεσσάρων αγωνιστικών. Τώρα εάν μετά την διακοπή παρουσιαστεί βελτιωμένη είναι μια άλλη ιστορία.

Η ομάδα βγάζει συνεχώς τις ίδιες παθογένειες. Ο Ακρίτας έφτιαξε φάσεις και όταν έπαιζε με 11 και όταν έπαιζε με 10. Δεν εμπνέει ασφάλεια και σιγουριά στα μετόπισθεν η φετινή Ανόρθωση, κάτι που συνέβαινε και πέρσι. Στην μεσαία γραμμή η προσθήκη του Σάμπο βοήθησε κυρίως στην κυκλοφορία της μπάλας αλλά αυτό δεν αρκεί. Η παρουσία του Εμπραλίτζε ως «δεκάρι» και η χρησιμοποίηση του Ιωάννου ως δεξί εξτρέμ ήταν ένα πείραμα για τον Μίλανιτς που δεν… πέτυχε.

Επιθετικά η Ανόρθωση είναι εξαρτημένη (και πάλι) από τον Ουάρντα. Όλες σχεδόν οι φάσεις που δημιουργήθηκαν μπροστά από την εστία του ανίκητου Περντρέου ξεκινούσαν από τα πόδια του Αιγύπτιου που σπατάλησε και μια κλασσική ευκαιρία. Ήρθαν πολλοί ποδοσφαιριστές στην φετινή Ανόρθωση αλλά μέχρι στιγμής οι περισσότεροι ψάχνονται.

Είναι νωρίς να μιλάμε με σιγουριά για το τι μπορούν να κάνουν αλλά εκτός από κάποιες εκλάμψεις του Νιγνκά (με γκολ καθοριστικά μέχρι τώρα) και κάπως του Εμπραλίτζε (όταν παίζει εξτρέμ και όχι ως δεκάρι) κανένας από τους νέους δεν βοήθησε μέχρι τώρα. Ο Φερέιρα που ήρθε για να κάνει την διαφορά… στα εξτρέμ έπαιξε 10 λεπτά ως αλλαγή με το ΑΠΟΕΛ και στα τελευταία δύο ματς δεν πήρε χρόνο συμμετοχής χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Οι Ουαρίς και Ράντονιτς μέχρι τώρα μπαίνουν ως αλλαγή και πολλά λόγια δεν μπορείς να αναφέρεις.

Μεσοαμυντικά για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής ο Πάντσεον και ο Μπαισίνιο δεν δείχνει να είναι ο ηγέτης που έψαχναν στα μετόπισθεν της «Κυρίας». Ο παρτενέρ του ο Χαρογιάν που ήρθε με πολύ περισσότερες περγαμηνές από τον Πορτογάλο και πληρώθηκε ακριβά και αυτός ακόμα ψάχνεται. Το ότι ο Πάυλος Κορρέα αποτελεί τον πιο αξιόπιστο κεντρικό αμυντικό της φετινής Ανόρθωσης μέχρι τώρα, αυτό λέει πολλά. Ίσως μετά την διακοπή να παρουσιαστούν και αυτοί καλύτεροι και να δείξουν την πραγματική τους αξία με βάση τα βιογραφικά τους…

Όλα αυτά προβληματίζουν τον κόσμο της Ανόρθωσης που χθες βράδυ έφυγε απογοητευμένος από το γήπεδο. Η διοίκηση του κ. Πουλλαϊδη (όπως λένε εκ των έσω) ανέβασε κατά πολύ το φετινό μπάτζετ και έκανε ριζικές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα με στόχο η «Κυρία» να επιστρέψει στην κορυφή του Κυπριακού Ποδοσφαίρου. Σίγουρα αυτά που βλέπει μέχρι τώρα προβληματίζουν και τον Μεγαλομέτοχο επειδή η Ανόρθωση ακόμα ψάχνεται και δεν έπεισε.

Μπορεί οι της διοίκησης να λένε για χρόνο και υπομονή αλλά αυτά δεν «περνούν» για πάντα. Χωρίς ευρωπαϊκά ματς και μια Ανόρθωση που άρχισε να κτίζεται από τον Μάϊο, έπρεπε να παρουσιάζεται καλύτερη εντός του αγωνιστικού χώρου με βάση το τι μας δείχνει μέχρι τώρα και κόντρα σε αντίπαλους που είναι υποδεέστεροι της, κακά τα ψέματα.

Το να παίρνεις μόλις ένα βαθμό στα δύο πρώτα ματς στο φετινό «Αντώνης Παπαδόπουλος» είναι αποτυχία. Κόντρα στο ΑΠΟΕΛ και απέναντι στον Ακρίτα των δέκα ποδοσφαιριστών από το 8΄.

Τώρα στην Ανόρθωση χρειάζεται ψυχραιμία και ηρεμία. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και θα χαθούν πολλοί βαθμοί. Θα υπάρξουν και πολλές εκπλήξεις όπως είδαμε μέχρι τώρα.

Ζητούμενο για τον Ντάργκο Μίλανιτς είναι να παρουσιάσει μια καλύτερη Ανόρθωση μετά την διακοπή κόντρα σε ΑΕΚ (εκτός) και Απόλλωνα (εντός). Ουσιαστικά σε αυτά τα ματς θα μπορούμε να εξάγουμε πιο ασφαλή και χρήσιμα συμπεράσματα για το που μπορεί να φτάσει η φετινή Ανόρθωση. Αυτό το καταλαβαίνουν όλοι πολύ καλά στο ποδοσφαιρικό τμήμα και κυρίως ο Επικεφαλής Νεόφυτος Λάρκου μαζί με τους στενούς του συνεργάτες που άρχισαν να νοιώθουν την πίεση από πολύ νωρίς με βάση το τι παρουσιάζει η νέα «Κυρία» εντός αγωνιστικού χώρου. Εκεί που κρίνονται τα πάντα…

Send this to a friend