Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην Αραδίππου
Αρχίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην Αραδίππου

Αρχίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην Αραδίππου

Με μια δυναμική ημέρα παραδειγματισμού ξεκινά σήμερα(Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου) η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που διοργανώνει ο Δήμος Αραδίππου με το Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου.

Με τον Δήμαρχο, κ. Ευάγγελο Ευαγγελίδη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Νεολαίας κ. Νικόλα Κάρουλλα να οδηγούν τα ποδήλατά τους προς το Δημαρχείο δίνοντας την έναρξη των δράσεων, όλο το προσωπικό του Δήμου θα καταφθάσει με κάθε δυνατό τρόπο πλην του συμβατικού αυτοκινήτου.

Το πάρκινγκ του Δημαρχείου έχει ήδη μετατραπεί σε ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, στο οποία παιδιά θα συμμετάσχουν και με την αρωγή της Αστυνομίας και των διαφόρων τμημάτων της (Τμήμα Οδικής Ασφάλειας Τροχαίας Λάρνακας, Κοινοτική Αστυνομία και Σταθμός Αραδίππου) θα ενημερωθούν σε μια ειδικά σχεδιασμένη πορεία.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για όλη την εβδομάδα:

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 στο Δημαρχιακό Μέγαρο

7:30                 BIKE TO WORK – Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Δήμου, θα μεταβεί  στο Δημαρχιακό Μέγαρο με ποδήλατα

 

7:30 – 12:00     ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – Ο χώρος στάθμευσης απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο μετατρέπεται σε Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνεργασία με την Τροχαία και το Αστυνομικό Τμήμα Αραδίππου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων των Πέμπτων και Έκτων τάξεων, πάντα συνοδευόμενα από λειτουργούς του σχολείου και εφόσον κλείσουν την ώρα συμμετοχή τους στο 24811050 (08:00-14:00)

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 στο Δημαρχιακό Μέγαρο

9:00-12:00       ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ – Σε συνεργασία με τις Δημόσιες Συγκοινωνίες Κύπρου, οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις υπηρεσίες που παρέχονται, τα δρομολόγια, τις καινοτομίες που προσφέρει ο ολοκαίνουργιος στόλος λεωφορείων, καθώς  και να επωφεληθούν δωρεάν διαδρομές στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.  Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις Δημόσιες Συγκοινωνίες Κύπρου εδώ: https://www.publictransport.com.cy/

 

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 από τους Τρούλλους, στα Κελιά και τερματισμός στην Μακαρίου

8:00                 ΠΟΔΗΛΑΤΩ – Μια δράση στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν έμπειροι ποδηλάτες από 18 ετών και άνω. Μια διαδρομή 16 περίπου χιλιομέτρων, που θα ενώσει τους Τρούλλους και τα Κελιά με την Αραδίππου και θα μετρήσει χιλιόμετρα για «Καλύτερες Συνδέσεις». Μάθε λεπτομέρειες και πώς μπορείς να συμμετάσχεις εδώ: ΠΟΔΗΛΑΤΩ

 

9:00                 ΠΕΡΠΑΤΩ – Μια πορεία 6 περίπου χιλιομέτρων που ξεκινά από το νέο πάρκο δίπλα στον Λάζου στην Βιομηχανική του Δήμου Αραδίππου και καταλήγει στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’. Μάθε λεπτομέρειες και πώς μπορείς να συμμετάσχεις εδώ: ΠΕΡΠΑΤΩ

 

8:00- 21:00      CAR FREE – Η Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ θα παραμείνει καθ’ όλη την ημέρα κλειστή για τα αυτοκίνητα , αλλά ανοικτή για τους πολίτες.

 

10:00-11:00     ΑΠΟΝΟΜΕΣ – Η Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ θα υποδεχτεί τους συμμετέχοντες στις δράσεις ΠΟΔΗΛΑΤΩ & ΠΕΡΠΑΤΩ, όπου θα γίνουν οι απονομές στους συμμετέχοντες.

 

11:00-13:00     TEST DRIVE – Ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι στην διάθεση των πολιτών. Λεπτομέρειες για την δράση σύντομα.

18:00- 19:00    KIDS RACE – Αγώνες με ποδήλατο για παιδιά ηλικίας 3-6 ετών, 7-9 ετών και 10-12 ετών θα διεξαχθούν κατά μήκος της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’. Μάθε λεπτομέρειες και πώς μπορείς να συμμετάσχεις εδώ: KIDS

 

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 στο Λύκειο Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος»

10:00-10:30     ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩ – Στην συγκεκριμένη δράση θα έχουμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσουμε μια διακεκριμένη/νο αθλήτρια/τη της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας με διεθνείς επιτυχίες να συνομιλήσει με τους μαθητές και τις μαθήτριες για την διαδρομή στον πρωταθλητισμό.

 

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΔΡΑΣΗ    ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΟΥ –  Ομάδες πολιτών θα συμμετέχουν σε μια εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την γεωγραφική έκταση του Δήμου Αραδίππου με υλικό που θα προσαρτάτε σε όλα τα οχήματα που έχουν παρκάρει παράνομα ή/ και εμποδίζουν την διέλευση πεζών, ποδηλατών και ΑΜΕΑ.

 

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 μέσω WEBEX

11:00-12:00     ΣΥΝΟΜΙΛΩ ΜΕ ΕΝΑΝ ΘΡΥΛΟ – Ο Χρήστος Βολικάκης θα είναι καλεσμένος σε μια συνέντευξη με συμμετέχοντες όλα τα σχολεία, αλλά και όσους επιθυμούν να θέσουν τα ερωτήματά τους στον ποδηλάτη θρύλο από την Ελλάδα. Ο Χρήστος Βολικάκης είναι ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έχει κατακτήσει 4 μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, 9 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αρκετά μετάλλια σε Παγκόσμια κύπελλα. Κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια στους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Minsk 2019, όπως επίσης και σημαιοφόρος στην τελετή λήξης των αγώνων. Χάλκινο Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 στην Αγία Πετρούπολη. Έχει στεφθεί Κυπελλούχος Κόσμου τα έτη 2019-2020 2018-2019 , 2011- 2012 ενώ το 2014-2015 & το 2016 – 2017 ήταν στην δεύτερη θέση. Έχει δώσει το παρόν 4 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες: στο Πεκίνο το 2008, στο Λονδίνο το 2012, στο Ρίο το 2016 και στο ΤΟΚΙΟ το 2021. Έχει κατακτήσει πάνω από 90 χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα , κατέχει 11 εθνικά ρεκόρ και βρίσκεται στην 1η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης στο αγώνισμα του scratch ,στην 1η θέση στο αγώνισμα του omnium και στην 3η θέση στο αγώνισμα points race. Μπορείτε να συμμετάσχετε, στέλνοντας το εμαιλ σας στο [email protected]

 

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022

17:00- 21:00    INFORMATION VILLAGE – Ένα ενημερωτικό χωριό θα στηθεί μέσα στο Πάρκο δίπλα από τον Λάζο στην βιομηχανική περιοχή με την συμμετοχή κρατικών φορέων, εταιριών αλλά και επιπλέον δράσεων.  Αναλυτικά οι συμμετέχοντες θα ανακοινωθούν σύντομα. Στο χώρο θα λάβει μέρος μια τελετή λήξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, όπου και θα αποκαλυφθεί το μήνυμα που θα στείλει ο Δήμος Αραδίππου στην Ευρώπη. Στον χώρο υπάρχουν παιχνίδια για τα μικρά παιδιά, θα στηθεί πίστα για σκέιτ, περίπτερα κρατικών φορέων και εταιριών που θα μοιράζουν ενημερωτικό υλικό, αλλά και πολλά δώρα για τους πολίτες που θα το επισκεφθούν. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα είναι σύντομα διαθέσιμο. Μια έκπληξη θα κλείσει την βραδιά.

Send this to a friend