Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Απαντά ο Προδρόμου για την υποστελέχωση: Αυξάνεται ο αριθμός εκπαιδευτικών
Απαντά ο Προδρόμου για την υποστελέχωση: Αυξάνεται ο αριθμός εκπαιδευτικών

Απαντά ο Προδρόμου για την υποστελέχωση: Αυξάνεται ο αριθμός εκπαιδευτικών

Πρόδρομος Προδρόμου, Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας
Στη διαρκεια των τελευταίων χρόνων μεσα σε αυτη τη διακυβερνηση, καθε χρόνο στελεχωνουμε τα σχολεια με περισσότερους εκπαιδευτκούς και αυτο συμβαινει και ακόμη όταν μειωνεται ο αριθμός των μαθητών.

Με αυτή του τη δήλωση ο Πρόδρομος Προδρόμου απαντά στα όσα λέχθηκαν τις τελευταίες ημέρες για τα προβλήματα υποστελέχωσης  στα Κυπριακά σχολεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε  στην δημοπσιότητα το Υπουργείο Παιδείας, ο αριθμος των εκπαιδευτικών οι οποίοι φετος υπηρετουν στα δημοτικα Σχολεια έιναι συνολικά 5,694, με 4,626 απο αυτούς στην γενική  και 1,068 στην ειδική εκπαιδευση.

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί υπηρετουν σχολεια τα οποία φοιτούν 50 χιλιαδιες παιδια στα δημοτικα και αλλες 13,000 παιδια στην προδημοτικη και στην ειδικη εκπαιδευση άλλα 500 παιδια.

Συγκρίνοντας μάλιστα τα δεδομένα της φετινής σχολικής χρονιάς με το 2018, καθώς επίσης και με το 2013 όταν ξεκίνησε αυτή η διακυβερνηση, ανέφερε πως, ενω ο αριθμος των μαθητων δημοτικής εκπαιδευσης εχει μειωθεί κατα 2,000 οι εκπαιδευτικοι εχουν αυξηθεί κατα περιπου 100, ενώ το 2013 με περιπου τον ιδιο αριθμο μαθητών 49,600 οι εκπαιδευτικοί ήταν 4,486.

Μέση Εκπαίδευση
Με αναλογο τρόπο εχουν αυξηθεί οι  εκπαιδευτικοι και στη μεση εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, φέτος στην Μ.Ε υπηρετούν συνολικά 6,700 εκπαιδευτικοί για 40,700 μαθητές, το 2018 φοιτουσαν 39,932 μαθητες ενω ειχαμε 6,128 εκπαιδευτικους (580 δηλαδή λιγοτερους ) ενω το 2013 για 45,000 υπηρετούσαν 6,300 εκπαιδευτικοί.

Για καθε περιπου 10 παιδιά στην Μέση Γενική Εκπαίδευση εχοντας 6,700 εκπαιδευτικούς θα εχουμε ενα εκπαιδευτικο για καθε 6 μαθητες, και στην μεση τεχνική και επαγγελματική εκπαιδευση 1 εκπαιδευτικο καθε 7 μαθητες.

Σχολικοί βοηθοί
Όσον αφορα το φλέγον θέμα των σχολικών βοηθών ξεκαθάρισε πως το ΥΠ διαθετει και μπορεί να απασχολήσει σχολικους βοηθους για να ικανοποιηθούν οι  αναγκες που καταγραφονται.

Θα πρεπει όμως να περιμενουμε αυτές τις μερες οσο να καταγραφουν τεκμηριωμενα όλες οι αναγκες. Οπου χρειάζεται θα διατεθούν σχολικοί συνοδοί.

Ενώ τέλος συμβουλεψε τους γονεις όσων παιδιών η εγγραφή έγινε τέλος Αυγούστου, να δείξουν υπομονή  ουτως ωστε να διευθετηθει η φοιτηση των παιδιων τους το συντομότερο δυνατόν.
Πηγή: alphanews

Send this to a friend