Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στην κηδεία της Βασίλισσας ο Πρόεδρος πριν τη μετάβαση στη Ν. Υ. για τη Γενική Συνέλευση ΗΕ
Στην κηδεία της Βασίλισσας ο Πρόεδρος πριν τη μετάβαση στη Ν. Υ. για τη Γενική Συνέλευση ΗΕ

Στην κηδεία της Βασίλισσας ο Πρόεδρος πριν τη μετάβαση στη Ν. Υ. για τη Γενική Συνέλευση ΗΕ

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα παραστεί, εκτός απροόπτου, στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, στις 19 Σεπτεμβρίου, στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ήδη γίνονται ενέργειες για να υπάρξουν οι σχετικές διευθετήσεις για την παρουσία στην κηδεία του Προέδρου Αναστασιάδη, μεταξύ πολλών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που θα παραστούν.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να αναχωρήσει από την Κύπρο στις 15 Σεπτεμβρίου για την Αθήνα προκειμένου να παραστεί και να μιλήσει την επομένη σε δείπνο που διοργανώνει η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη βρετανική πρωτεύουσα από όπου αναμένεται να αναχωρήσει στις 19 Σεπτεμβρίου μετά την κηδεία της Βασίλισσας ή στις 20 του μήνα για τη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στις 23 του μήνα.

Στο Λονδίνο είχε προγραμματιστεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να παραστεί και να μιλήσει σε δείπνο της κυπριακής παροικίας, αλλά αυτό ακυρώθηκε λόγω του επίσημου πένθους στη χώρα για τον θάνατο της Βασίλισσας.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της συνεχούς επικοινωνίας και του συντονισμού μεταξύ των Κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας αναμένεται ότι θα υπάρξει ενημέρωση της Αθήνας προς τη Λευκωσία μετά τις συνομιλίες του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Send this to a friend