Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχές Νοεμβρίου ξεκινά η ανάπλαση του πλακόστρωτου στις Φοινικούδες
Αρχές Νοεμβρίου ξεκινά η ανάπλαση του πλακόστρωτου στις Φοινικούδες

Αρχές Νοεμβρίου ξεκινά η ανάπλαση του πλακόστρωτου στις Φοινικούδες

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μ’ ένα χρόνο καθυστέρηση, ξεκινούν τα έργα μερικής ανάπλασης του δυτικού μέρους του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων, με την αντικατάσταση των υφιστάμενου πλακόστρωτου. Ένα έργο που αρχικά προγραμματιζόταν να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2021…

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι η σχετική προσφορά για το έργο έχει κατακυρωθεί και μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να υποβληθούν από τον ανάδοχο τα απαιτούμενα έγγραφα, μεταξύ αυτών και οι τραπεζικές εγγυήσεις.

Εφόσον δεν προκύψουν απρόοπτα προβλήματα, υπολογίζεται ότι μέχρι τις αρχές ερχόμενου Νοεμβρίου θα έχουν ξεκινήσει οι πρώτες κατασκευαστικές εργασίες, με το πέρας της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, έτσι ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία για τους επισκέπτες και το κοινό.

Ο Δήμος Λάρνακας διευκρινίζει, ωστόσο, ότι παρά τις εργασίες που θα εκτελούνται, το παραλιακό μέτωπο της πόλης δεν πρόκειται να κλείσει. Τα έργα αντικατάστασης του φθαρμένου πλακόστρωτου ανακοινώθηκαν από τον Ιούλιο του 2021 και αφορούν την ανάπλαση του δυτικού πεζόδρομου της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών, δηλαδή από την πλευρά των κέντρων αναψυχής και των ξενοδοχείων.

Οι υφιστάμενες πλάκες Τόχνης πρόκειται ν’ αντικατασταθούν με νέες γρανιτόπλακες. Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας έχει συμπεριλάβει κονδύλι ύψους 797 χιλιάδων ευρώ για την υλοποίηση του έργου αυτού, χρήματα που υπολογίζεται ότι θα καλύψουν ολόκληρη τη δαπάνη.

Πιστεύεται ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών, το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων θα αποκτήσει καινούργιο πλακόστρωτο και νέα όψη, 26 χρόνια μετά την τοποθέτηση του υφιστάμενου, το οποίο παρουσιάζει φθορές σε αρκετά σημεία.

Όπως ανέφερε ο κ.Βύρας, με τα έργα που προγραμματίζονται θα τοποθετηθεί  πιο ανθεκτικό υλικό σε σύγκριση με τις πλάκες πέτρας Τόχνης που είχαν τοποθετηθεί τότε.

Τα έργα υπολογίζεται να διαρκέσουν περίπου οκτώ μήνες. Εφόσον τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, εκτιμάται ότι το καινούργιο πρόσωπο του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων θα είναι έτοιμο με την έλευση του ερχόμενου καλοκαιριού.

 

Send this to a friend