Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πόντιση αμφορέων στη θαλάσσια προστευόμενη περιοχή Λάρνακας από την ΕΤΑΠ Λάρνακας
Πόντιση αμφορέων στη θαλάσσια προστευόμενη περιοχή Λάρνακας από την ΕΤΑΠ Λάρνακας

Πόντιση αμφορέων στη θαλάσσια προστευόμενη περιοχή Λάρνακας από την ΕΤΑΠ Λάρνακας

H διαδικασία πόντισης των αμφορέων στη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή Λάρνακας (περιοχή Βορόκληνης) και συγκεκριμένα στον φυσικό ύφαλο δίπλα από το ναυάγιο LEF1, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Aυγούστου 2022. 

 

Ο υπό αναφορά ύφαλος βρίσκεται περίπου 1 χλμ από την ακτή και σε βάθος 13 μέτρα, και φιλοξενεί διάφορα είδη θαλάσσιας ζωής η οποία αναμένεται ότι θα εμπλουτιστεί περαιτέρω με την προσθήκη των αμφορέων. Πρόκειται για μια οικολογική δράση η οποία γίνεται υπό την καθοδήγηση του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών και τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού και αποσκοπεί στην προσέλκυση και αύξηση του πληθυσμού των ψαριών καθώς και στη μεγιστοποίηση του καταδυτικού ενδιαφέροντος. Οι αμφορείς που θα ποντιστούν αριθμούν τους 60 ενώ επιπρόσθετος αριθμός αγγείων που έχει ευγενώς παραχωρηθεί από την εταιρεία «Χριστάκης» θα τοποθετηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο. Νοείται ότι οι υπό αναφορά αμφορείς είναι πήλινοι και δεν περιέχουν υαλώματα, χρώμα, ή οποιαδήποτε τοξικά υλικά που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη θαλάσσια ζωή.

Ευχαριστίες για τη συνεισφορά τους στην υπό αναφορά δράση εκφράζονται εκ των προτέρων στα καταδυτικά κέντρα Viking Divers, Zenobia Divers, Undersea World Scuba Diving, στον Όμιλο Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων Λάρνακας Ιππόκαμπο και στην ΑΑK Larnaca Napa Sea Cruises.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος τεχνητός ύφαλος Λάρνακας δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΤΑΠ Λάρνακας και του ΤΑΘΕ και με τη στήριξη τοπικών αρχών, φορέων και επιχειρήσεων της Λάρνακας τον Δεκέμβριο του 2019. Σ’ αυτόν ποντίστηκε το 63 μέτρων πλοίο Ελπίδα και το 15 μέτρων σκάφος LEF1 το οποίο δώρισε η εταιρεία Lefkaritis Bros Ltd. Περισσότερες πληροφορίες για το LEF1: https://larnakaregion.com/en/lef1-wreck

Send this to a friend