Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Έκλεψαν λίθους και κοσμήματα αξίας 50 χιλιάδων ευρώ από εργαστήριο χρυσοχοΐας στην Χρυσοπολίτισσα στη Λάρνακα
Έκλεψαν λίθους και κοσμήματα αξίας 50 χιλιάδων ευρώ από εργαστήριο χρυσοχοΐας στην Χρυσοπολίτισσα στη Λάρνακα

Έκλεψαν λίθους και κοσμήματα αξίας 50 χιλιάδων ευρώ από εργαστήριο χρυσοχοΐας στην Χρυσοπολίτισσα στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

«Χρυσές» δουλειές έκαναν οι ριφιφίδες που «άνοιξαν» εργαστήριο χρυσοχοΐας στη Λάρνακα, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν σε διακοπές…

Οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν άριστα το πρόγραμμα και τις κινήσεις των ιδιοκτητών και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να «κτυπήσουν».

Πρόκειται για υπόγειο εργαστήριο χρυσοχοΐας, που βρίσκεται στην περιοχή της Χρυσοπολίτισσας. Οι ιδιοκτήτες του εργαστηρίου διαμένουν στους πάνω ορόφους του ίδιου κτηρίου.

Η διάρρηξη του χρυσοχοείου έγινε μεταξύ των ημερομηνιών 6-17 Αυγούστου, διάστημα κατά το οποίο το εργαστήριο ήταν κλειστό, καθότι οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν.

Η λεία των δραστών σε κοσμήματα, λίθους και άλλα τιμαλφή πλησιάζει, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τις 50 χιλιάδες ευρώ. Η σχετική καταγγελία στο ΤΑΕ Λάρνακας έγινε το βράδυ της Τετάρτης (17/8) από τον Ελληνοκύπριο ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, κλάπηκαν πολύτιμοι λίθοι, διάφορα κοσμήματα, χρυσαφικά, ζυγαριές ακριβείας, άλλα ακριβά υλικά και τιμαλφή, συνολικής αξίας 49-50 χιλιάδων ευρώ. Για ολόκληρη την περιουσία που «έκανε φτερά» δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη. Στη σκηνή μετέβη κλιμάκιο του ΤΑΕ Λάρνακας για εξετάσεις.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες κατάφεραν να λυγίσουν τις σιδερένιες προστατευτικές ράβδους του υποστατικού, ακολούθως παραβίασαν παράθυρο του εργαστηρίου και πέτυχαν είσοδο σ’ αυτό. Αφού έκλεψαν τα πολύτιμα αντικείμενα, πέτυχαν έξοδο από το ίδιο σημείο.

Το εργαστήριο δεν διαθέτει σύστημα συναγερμού, ούτε κλειστό σύστημα  παρακολούθησης, γι’ αυτό και οι διαρρήκτες έκαναν ανενόχλητοι τη δουλειά τους, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν.

Δύο εντάλματα σύλληψης

————————————-

Στο πλαίσιο των εξετάσεων για εξιχνίαση της υπόθεσης και με βάση μαρτυρίες που συνέλεξαν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εναντίον δύο συγκεκριμένων προσώπων, οι οποίοι πιστεύεται ότι ενέχονται στη διάρρηξη και κλοπή του εργαστηρίου χρυσοχοΐας. Πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία για διάφορες υποθέσεις.

Send this to a friend