Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τοξοβολία, beach volley, tennis και καταδύσεις στην Πύλα!
Τοξοβολία, beach volley, tennis και καταδύσεις στην Πύλα!

Τοξοβολία, beach volley, tennis και καταδύσεις στην Πύλα!

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε προορισμό αθλητικού τουρισμού μετατρέπεται η παραθαλάσσια περιοχή της Πύλας, έπειτα από ενέργειες της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ), του κοινοτικού συμβουλίου και του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Μετά τη δημιουργία του διεθνών προδιαγραφών γηπέδου τοξοβολίας, το οποίο λειτούργησε κατά την περσινή χρονιά και ήδη έχει φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες, το επόμενο τρίμηνο προγραμματίζεται η κατασκευή τριών γηπέδων beach volley – tennis στην ακτή μεταξύ του ξενοδοχείου «Λόρδος Μπητς» και του χώρου όπου βρισκόταν το παλιό ξενοδοχείο «Μπο Ριβάζ».

Σύμφωνα με τη λειτουργό της ΕΤΑΠ Λάρνακας Νανά Ασμένη, τα γήπεδα αυτά θα διαθέτουν τις κατάλληλες προδιαγραφές, ώστε να φιλοξενούν διεθνή τουρνουά για σκοπούς προσέλκυσης και αύξησης του αθλητικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας.

Όπως ανέφερε η κ. Ασμένη, ήδη οι πρώτες χωματουργικές εργασίες στην παραλία έχουν ξεκινήσει και υπολογίζεται ότι και τα τρία γήπεδα θα είναι έτοιμα για παράδοση μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Οι εργασίες θα γίνουν με την οικονομική στήριξη της τοπικής εταιρείας τουρισμού, του κοινοτικού συμβουλίου και του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί, πως όσον αφορά το γήπεδο τοξοβολίας της Πύλας, θα φιλοξενήσει μεταξύ 2-6 Νοεμβρίου 2022 τους αγώνες Cyprus Aphrodite Mediterranean Cup, με τη συμμετοχή πληθώρας ξένων τοξοβόλων, οι οποίοι έστω για μερικές μέρες θα καταλύσουν σε ξενοδοχεία της περιοχής σε μια νεκρή τουριστικά περίοδο.

Θυμίζουμε, ότι στην παραλία όπου προγραμματίζονται τα γήπεδα beach volley και tennis και συγκεκριμένα στο τεμάχιο όπου λειτουργούσε παλιά το ξενοδοχείο «Μπο Ριβάζ», προγραμματίζεται μελλοντικά μεγάλη τουριστική ανάπτυξη με την ανέγερση ενός πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

60 αμφορείς στο βυθό

——————————- 

Εκτός, όμως, από προορισμό αθλητικού τουρισμού, η Πύλα (όπως και η γειτονική κοινότητα της Ορόκλινης) μετατρέπεται και σε σημαντικό προορισμό καταδυτικού ενδιαφέροντος.

Στα πλαίσια των προσπαθειών για εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της περιοχής Πύλας – Ορόκλινης κι ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού, προγραμματίζεται στις 30 Αυγούστου η πόντιση περίπου 60 αμφορέων στον φυσικό ύφαλο που βρίσκεται κοντά στο σκάφος LEF 1, στο βυθό της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ των δύο υπό αναφορά τουριστικών κοινοτήτων της Λάρνακας.

«Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας της εταιρείας τουρισμού, του Υφυπουργείου Τουρισμού και των καταδυτικών σχολών είναι πέραν της αύξησης του καταδυτικού ενδιαφέροντος, να ενισχυθεί και η βιοποικιλότητα του βυθού στην υπό αναφορά περιοχή», δήλωσε η Νανά Ασμένη.

Send this to a friend