Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σύλβια Τερζή: “Είναι πάθος ο χορός. Είναι ελπίδα είναι τρέλλα!!! Είναι γνώση, είναι τέχνη . Είναι η ίδια η ζωή”.
Σύλβια Τερζή: “Είναι πάθος ο χορός. Είναι ελπίδα είναι τρέλλα!!!  Είναι γνώση, είναι τέχνη . Είναι η ίδια η ζωή”.

Σύλβια Τερζή: “Είναι πάθος ο χορός. Είναι ελπίδα είναι τρέλλα!!! Είναι γνώση, είναι τέχνη . Είναι η ίδια η ζωή”.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ – ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ L.A.VOICE 86ο ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ – ΣΕΜΠΤΕΒΡΙΟΣ

 

Η χαρά και η συγκίνηση που αισθανόμαστε για την εξέλιξη της πορείας των ανθρώπων με τους οποίους συνδεόμαστε είναι κάτι μαγικό. Η δουλειά μου όλα αυτά τα χρόνια μου έδωσε την ευκαιρία να πάρω αμέτρητες συνεντεύξεις από διάφορες αξιόλογες προσωπικότητες που η καθεμία μου έχει αφήσει κάτι όμορφο να θυμάμαι.

Ομολογώ όπως πως όταν έχω μπροστά μου ανθρώπους που η γνωριμία μας μετράει χρόνια και μοιραστήκαμε μαζί την εξελικτική πορεία της ζωής τους, τότε τα πράγματα αλλάζουν ακόμη περισσότερο και τα αισθήματα γίνονται επίσης πιο έντονα!

Η Σύλβια Τερζή είναι ένα πρόσωπο με το οποίο μοιραστήκαμε πολλά σε όλη την διάρκεια της πετυχημένης της διαδρομής που επέλεξε να ακολουθήσει και όχι μόνο. Η αγάπη και το πάθος της για τον χορό φαινόταν από πολύ μικρή ηλικία. ‘Άλλωστε όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει δρόμος και η ίδια κατάφερε να ακολουθήσει το όνειρο της και να πετύχει τους στόχους της.

Την θαυμάζω γιατί είναι αυθόρμητη και αληθινή γεγονός που την βοήθησε στη ζωή της να διεκδικεί αυτό που της αξίζει.

Με αφορμή τα 20 χρόνια της πετυχημένης της πορείας είχαμε την ευκαιρία να πούμε πολλά και ενδιαφέροντα . Η συζήτηση άλλωστε με φίλους είναι πάντα απολαυστική.

Χορός για σένα σημαίνει…

Πάθος, ελπίδα και τρέλα. Είναι γνώση, είναι τέχνη. Είναι η ίδια η ζωή.

Σε ποια ηλικία αποφάσισες να ακολουθήσεις το όνειρο σου που δεν ήταν άλλο από τον χορό.

Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησα το μπαλέτο σε ηλικία 5 ετών. Την απόφαση να το ακολουθήσω επαγγελματικά την πήρα στην ηλικία των 12.

Φέτος κλείνεις 20 χρόνια δημιουργίας. Διατηρείς δύο σχολές μία στα Λιβάδια και μία στην Ξυλοτύμπου, πόσο δύσκολο είναι να μεταφέρεις την αγάπη σου για την τέχνη που υπηρετείς στους μαθητές σου;

Η αγάπη υπάρχει μέσα μας. Απέναντι στους ανθρώπους, απέναντι στο επάγγελμα μου που ήθελα και αγαπούσα από παιδί και είναι μεταδοτική.

Ποια είναι για σένα η μεγαλύτερη ικανοποίηση;

Να βλέπω τις μαθήτριες μου, που είναι μαζί μου από μικρά παιδιά να εξελίσσονται σε εξαιρετικούς χαρακτήρες, σωστές γυναίκες και έπειτα σε υποσχόμενες χορεύτριες.

Βλέπω με χαρά παλιές σου μαθήτριες να διαπρέπουν σπουδάζοντας χορό. Ποια είναι τα αισθήματα σου που υπήρξες η αιτία για την εξέλιξη τους αυτή;

Η αλήθεια είναι πως αρκετές μαθήτριες μου σπουδάζουν χορό και αυτό για μένα είναι περηφάνια. Περηφάνια που τις έκανα να το αγαπήσουν τόσο πολύ που να θέλουν να το κάνουν επάγγελμα και περηφάνια που ίσως μέσα τους να ήμουν η έμπνευση στο τι θέλουν να ακολουθήσουν στο μέλλον.

Μίλησε μας για την συμμετοχή των παιδιών της Σχολής σου σε διάφορους διαγωνισμούς και ποιες διακρίσεις πετύχατε;

Έχουμε συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό με πολλές διακρίσεις. Σημασία για μένα έχει η συμμετοχή και η εμπειρία των παιδιών παρά η διάκριση.

Σίγουρα η διάκριση τους δίνει το κίνητρο για μεγαλύτερη προσπάθεια αλλά οι εμπειρίες τους είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση.

11ο, 13ο και 14ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Μπαλέτου

6ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μπαλέτου Βουλγαρίας 1ο βραβείο κατηγορία παίδων.

Τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ. Ποιά είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Να συνεχίσουμε μαζί με την όμορφη ομάδα μου την σκληρή δουλειά και να προσπαθήσουμε να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι στο ιερό έργο που αναλάβαμε. Να αγγίξουμε τις ψυχές των παιδιών

Τι σε κάνεις να χαμογελάς;

Όταν βλέπω και καμαρώνω τα παιδιά μου και νιώθω πως έχω και εγώ ένα κομμάτι στην όμορφη εξέλιξη τους.

Ποια πράγματα στη ζωή σου προκαλούν λύπη;

Οτιδήποτε δεν είναι αληθινό. Το ψεύτικο…..

Ποιο είναι το αγαπημένο σου ρητό;

Ο χορός δεν είναι προσωπικό πάρτι. Είναι η δύναμη της τέχνης του σώματος να επηρεάσει όλες τις ψυχές της ζωής.

Πες μας τρία χαρακτηριστικά σου;

Αυθόρμητη, αληθινή, δοτική.

Send this to a friend