Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανδρέας Βύρας: “Αυξημένες οι εισπράξεις από τις ξαπλώστρες και τους χώρους στάθμευσης στη Λάρνακα
Ανδρέας Βύρας: “Αυξημένες οι εισπράξεις από τις ξαπλώστρες και τους χώρους στάθμευσης στη Λάρνακα

Ανδρέας Βύρας: “Αυξημένες οι εισπράξεις από τις ξαπλώστρες και τους χώρους στάθμευσης στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙo ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Λίγο κάτω από τα επίπεδα του 2019, κυμάνθηκαν τον μήνα Ιούλιο και το πρώτο 10ήμερο Αυγούστου, οι εισπράξεις του Δήμου Λάρνακας, από την ενοικίαση ξαπλώστρων και ομπρελών, στις παραλίες και την στάθμευση οχημάτων στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης.

Βέβαια, οι φετινές εισπράξεις ήταν κατά πολύ αυξημένες σε σύγκριση με τις εισπράξεις που είχαν γίνει τις αντίστοιχες περιόδους του 2020 και του 2021, όταν ο κορωνοιός είχε πλήξει καίρια την τουριστική βιομηχανία.

Παρά το γεγονός ότι το φετινό καλοκαίρι ένας σημαντικός αριθμός Κυπρίων επέλεξε να ταξιδέψει στο εξωτερικό για τις καλοκαιρινές του διακοπές και παρόλο που η ακρίβεια έχει περιορίσει τα έξοδα αρκετών παραθεριστών, εντούτοις η Λάρνακα προσελκύει ένα σημαντικό αριθμό περιηγητών αυτή την εποχή.

Μιλώντας στo LarnakaOnline, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εισπράξεις που γίνονται από τις τέσσερις δημοτικές παραλίες, που είναι οι Φοινικούδες, η Καστέλα, η ακτή μπροστά από τα ξενοδοχεία της λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου και το Μακένζι.

Τέσσερις παραλίες που καθημερινά κατακλύζονται από λουόμενους, ντόπιους και ξένους. Παράλληλα, πολύ μεγάλη κίνηση παρατηρείται και στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης, κυρίως κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, αφού φέτος η Λάρνακα φαίνεται να προτιμάται από ένα σημαντικό αριθμό Λευκωσιατών, οι οποίοι λόγω της ακρίβειας των καυσίμων προτιμούν την πόλη του Ζήνωνα για σκοπούς αναψυχής παρά το πιο μακρινό ταξίδι προς Αγία Νάπα ή Πρωταρά.

Οι χώροι στάθμευσης με τις μεγαλύτερες πληρότητες αυτή την εποχή είναι επί της λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου (έναντι των παγωταριών), στην παραλία Μακένζι και ο χώρος παρά το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων (παρά τον αστυνομικό σταθμό), όπου κυρίως κατά τις βραδινές ώρες παρατηρείται το αδιαχώρητο.

Κεντρική Ευρώπη

————————–  

Σύμφωνα με ξενοδόχους της πόλης, μπορεί η απουσία Ρωσσόφωνων τουριστών να είναι αισθητή (όχι μόνο στη Λάρνακα, αλλά σε όλη την Κύπρο), ωστόσο το ευτύχημα για τη Λάρνακα είναι ότι φέτος προσελκύει τουρισμό από διάφορες χώρες, κυρίως της κεντρικής Ευρώπης, αγορές που τα προηγούμενα χρόνια δεν επέλεγαν την πόλη του Ζήνωνα για τις διακοπές τους.

Τονωτική ένεση στην τουριστική βιομηχανία της Λάρνακας αποτελούν και οι οργανωμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων από τη Χάιφα του Ισραήλ στο λιμάνι της πόλης επί εβδομαδιαίας βάσης.

Το δρομολόγιο αυτό αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο. Πρόκειται για συμφωνία που «έκλεισε» ο νέος επενδυτής στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, η κοινοπραξία Kition Ocean Holdings, με ταξιδιωτικό πράκτορα του Ισραήλ.

Send this to a friend