Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Νέα Σαλαμίνα: Μία ακόμη ενοχλητική 14η Αυγούστου ξημερώνει…
Νέα Σαλαμίνα: Μία ακόμη ενοχλητική 14η Αυγούστου ξημερώνει…

Νέα Σαλαμίνα: Μία ακόμη ενοχλητική 14η Αυγούστου ξημερώνει…

Ανακοίνωση από την Νέα Σαλαμίνα η οποία καταδικάζει την ολοκλήρωση του του εγκλήματος από την Τουρκία και την εισβολή στην Αμμόχωστο. 

Μια ακόμα ενοχλητική 14η Αυγούστου ξημερώνει για να μας θυμίσει φορτικά την ολοκλήρωση του εγκλήματος του 1974 εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ακόμα μια χρονιά μακριά από τη Βασιλεύουσα, μακριά από τις θάλασσες της Αμμοχώστου, μακριά από το Δημοτικό Στάδιο, τον ΓΣΕ και τα σπίτια μας.

Πέρασαν κιόλας 48 χρόνια, που ο κατοχικός τούρκικος στρατός εισέβαλε στην Αμμόχωστο μας θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο «Αττίλας 2». Θάνατος, αγνοούμενοι, προσφυγιά και μαυρίλα είναι ότι απέμεινε από εκείνη τη μέρα. Θύμησες πικρές που μας στοιχειώνουν μέχρι σήμερα, αφού μόνο ως «επισκέπτες» μπορούμε να δούμε τα χώματα μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ καταδικάζει την ολοκλήρωση του σχεδίου του τουρκικού στρατού και της πολιτικής του ηγεσίας για την κατάληψη της πόλης μας. Ένας εφιαλτικός μήνας που προσφυγοποίησε χιλιάδες Ελληνοκυπρίων αλλά και Τουρκοκυπρίων και τους κρατά μακριά από τις πατρογονικές εστίες μέχρι και σήμερα.

Δυστυχώς η αδιαλλαξία της Τουρκίας και η επιμονή για λύση 2 κρατών δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια για επιστροφή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σβήνει τις προσπάθειες και τον πόθο των Αμμοχωστιανών αλλά και όλων των προσφύγων για τελική διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος.

Το Σωματείο μας, όπως διαχρονικά πράττει, στέκεται δίπλα σε κάθε υγιή προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας και είναι συμπαραστάτης των προσπαθειών ευαισθητοποίησης και διαφώτισης που συντονίζει ο Δήμος Αμμοχώστου. Από το δικό μας μετερίζι θα συνεχίσουμε και θα εντατικοποιήσουμε αφού ο συμβιβασμός με την υφιστάμενη κατάσταση ποτέ δεν αποτέλεσε επιλογή για τη ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ.

Η Αμμόχωστος αποτελεί για μας λόγο ύπαρξης και συνέχειας. Η Αμμόχωστος αποτελεί φάρο έμπνευσης και δραστηριοποίησης. Η Αμμόχωστος αποτελεί τον τελικό προορισμό μας. Μέχρι να δούμε ξανά τα χρώματα της να ζωντανεύουν στην άδεια Αμμόχωστο θα είμαστε ακούραστοι εργάτες στην προσπάθεια της επιστροφής!

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

σδφσρ

Send this to a friend