Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ενώνουν δυνάμεις οι δήμοι της ευρύτερης Λάρνακας για στήριξη νεαρών που ανήκουν σ’ ευάλωτες ομάδες
Ενώνουν δυνάμεις οι δήμοι της ευρύτερης Λάρνακας για στήριξη νεαρών που ανήκουν σ’ ευάλωτες ομάδες

Ενώνουν δυνάμεις οι δήμοι της ευρύτερης Λάρνακας για στήριξη νεαρών που ανήκουν σ’ ευάλωτες ομάδες

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Συμπορεύονται οι δήμοι της επαρχίας Λάρνακας στην προσπάθεια στήριξης, μαθησιακής και ψυχολογικής, νεαρών δημοτών τους που ανήκουν σ’ ευάλωτες ομάδες.

Στις 4 Αυγούστου η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και οι Δήμοι Λάρνακας, Αθηένου, Αραδίππου, Δρομολαξιάς – Μενεού, Λευκάρων και Λειβαδιών υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας με στόχο την ανανέωση, για τα επόμενα πέντε χρόνια, της εφαρμογής του προληπτικού προγράμματος πολυ-επίπεδης στήριξης με την ονομασία «Αντεξάρτηση Λάρνακας» για άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και διαμένουν στους δήμους της επαρχίας Λάρνακας.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας, στόχος του προγράμματος είναι να εντοπιστούν παιδιά κι έφηβοι που ανήκουν σ’ ευάλωτες ομάδες ώστε να διασυνδεθούν με υφιστάμενες υπηρεσίες για μαθησιακή και ψυχολογική στήριξη και συμμετοχή σε υγιείς εναλλακτικές δραστηριότητες, αναλόγως της εκτίμησης των αναγκών τους.

«Τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα εφαρμογής του προγράμματος είναι άκρως ενθαρρυντικά και στατιστικά αποδεικνύεται η αναγκαιότητα συνέχισης αυτού του προγράμματος.

Με την προώθηση τέτοιων πρωτοπόρων στοχευμένων προγραμμάτων, όπως είναι το συγκεκριμένο, η τοπική αυτοδιοίκηση αποδεικνύει έμπρακτα τις κοινωνικές και ανθρώπινες της ευαισθησίες, προωθώντας παράλληλα επιστημονικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις.

Σε εποχές, όπως αυτή που διανύουμε, οι συνέργειες σε τοπικό επίπεδο είναι καθοριστικής σημασίας σε ότι αφορά την πλήρη αξιοποίηση πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών, και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης θεωρείται καταλυτικός», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Περαιτέρω, το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί από τους δήμους των επαρχιών Λάρνακας στοχεύει στο να έλθει η νεολαία πιο κοντά σε υγιείς στάσεις ζωής, να ενδυναμωθούν οι δεξιότητες των νέων, να ενισχυθεί η προσωπικότητα τους και να τους προσφερθούν εφόδια για την υιοθέτηση μιας πιο ποιοτικής και παραγωγικής ζωής.

Send this to a friend