Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑ ΟΑΥ: Εντός 30 ημερών αξιολογούνται αιτήματα για φυσιοθεραπία
ΟΑΥ: Εντός 30 ημερών αξιολογούνται αιτήματα για φυσιοθεραπία

ΟΑΥ: Εντός 30 ημερών αξιολογούνται αιτήματα για φυσιοθεραπία

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων για το ίδιο θέμα, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας επιθυμεί να υπενθυμίσει ότι σκοπός της δημιουργίας του μητρώου ασθενών με νευρολογικές παθήσεις που χρήζουν φυσιοθεραπεία, είναι η απόδοση θεραπειών εξατομικευμένα.

Επιπρόσθετα, ο Οργανισμός υπενθυμίζει ότι στις περιπτώσεις όπου η κατάσταση υγείας του ασθενή παρουσιάσει διαφοροποίηση σε σχέση με αυτή που καταγράφηκε στα πλαίσια του μητρώου π.χ. έξαρση/υποτροπή νόσου, χειρουργική επέμβαση κ.α., τότε εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αιτήματος για λήψη πρόσθετων θεραπειών μετά την απαραίτητη αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, όπου κρίνεται σκόπιμο, ο θεράπων ιατρός μαζί με τον φυσιοθεραπευτή υποβάλλουν σχετικό αίτημα στον Οργανισμό για λήψη επιπρόσθετων θεραπειών με βάση τις ανάγκες του κάθε δικαιούχου την δεδομένη χρονική στιγμή.

Σημειώνεται τέλος ότι η αξιολόγηση των αιτημάτων έχει επαναρχίσει, μετά και την ολοκλήρωση του μητρώου, με τα αιτήματα να αξιολογούνται εντός 30 ημερών από την υποβολή του πλήρως συμπληρωμένου εντύπου.

Send this to a friend