Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αυξάνονται οι εγκαταλείψεις κατοικιδίων κάθε Αύγουστο (ΒΙΝΤΕΟ)
Αυξάνονται οι εγκαταλείψεις κατοικιδίων κάθε Αύγουστο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυξάνονται οι εγκαταλείψεις κατοικιδίων κάθε Αύγουστο (ΒΙΝΤΕΟ)

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, με τις διακοπές να έχουν αρχίσει για τα καλά. Άρχισαν, όμως, και τα φαινόμενα εγκατάλειψης ζώων. Πολλά εξ αυτών βρίσκουν στέγη στα καταφύγια κι άλλα καταλήγουν αβοήθητα στον δρόμο.

ΚΥΒΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Υπεύθυνη Καταφυγίου Ζώων
“Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες θέλουμε ο κόσμος να είναι πιο υπεύθυνος με τα ζώα, όταν ειδικά προγραμματίζουν διακοπές. Πρέπει να είναι σίγουροι και υπεύθυνοι πριν πάρουν ένα ζώο. Να το έχουν σωστά, με τα εμβόλια τους, όχι δεμένα και κυρίως δεν τα παρατούμε έτσι εύκολα.”

Αποτέλεσμα της εγκατάλειψης ζώων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι να γεμίζουν ασφυκτικά τα καταφύγια ζώων, με την πληρότητα αυτή την περίοδο να αγγίζει σχεδόν το εκατό τοις εκατό.

ΚΥΒΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Υπεύθυνη Καταφυγίου Ζώων
“Δυστυχώς την σήμερον ημέρα είναι τραγική η κατάσταση. Τα καταφύγια είναι υπέρπλήρη. Εγκαταλείπουν πολλοί πλέον ζώα, η κατάσταση μέρα με την μέρα χειροτερεύει, τα αδέσποτα διπλασιάζονται, βρίσκουμε κουτάβια πεταμένα στα βουνά σε σακούλες. ”

Μέτρα προστασίας
Η αφυδάτωση και η θερμοπληξία δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους πολύ σοβαρές απειλές αλλά και για τα ζώα, όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει και κυρίως όταν διανύουμε περιόδους καύσωνα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, Κτηνίατρος
“Θα πρέπει εννοείται να προσφέρουμε άφθονο δροσερό νερό, καλό είναι να βάζουμε και παγάκια για να το κρατάμε δροσερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Καλύτερα η δραστηριότητα να είναι πολύ νωρίς το πρωί ή πολύ αργά το απόγευμα. Εννοείται απαγορεύεται η συνεχής έκθεση του ζώου στον ήλιο. Τα πολύ νεαρά και τα πολύ ηλικιωμένα ζώα είναι ευάλωτα.”

Αυτή την περίοδο αγάπη και φροντίδα χρειάζονται τόσο τα κατοικίδιά μας, όσο και τα αδέσποτα που βρίσκουμε στο πέρασμά μας. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτά είναι να τους προσφέρουμε λίγο νερό.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend