Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ 40χρονος με ευλογιά πιθήκων: «Οδυνηρή ασθένεια»- Τι καταγγέλλει η μητέρα του
40χρονος με ευλογιά πιθήκων: «Οδυνηρή ασθένεια»- Τι καταγγέλλει η μητέρα του

40χρονος με ευλογιά πιθήκων: «Οδυνηρή ασθένεια»- Τι καταγγέλλει η μητέρα του

Ο υπουργός Υγείας βρίσκεται σε επαφές με ομολόγους του, γειτονικών χωρών, ώστε να αποσταλούν στην Κύπρο εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων.

Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΡΙΚ, ο κύριος Αθανασίου σημείωσε πως η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενταχθεί από την πρώτη στιγμή στο μηχανισμό κοινής προμήθειας φαρμάκων και εμβολίων για τη νόσο και ανέφερε πως η παραλαβή εμβολίων στην Κύπρο αναμένεται στα τέλη Αυγούστου.

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του 40χρονου που νοσηλεύεται με ευλογία των πιθήκων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο κύριος Αθανασίου δήλωσε πως η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και λαμβάνει την καλύτερη διαθέσιμη θεραπεία.

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του υπουργού Υγείας, επικοινώνησε και με τη μητέρα του 40χρονου η οποία κατήγγειλε στο ΡΙΚ έλλειψη φαρμάκων ειδικών για την ευλογιά των πιθήκων τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον ασθενή να αναρρώσει.

Παράλληλα η μητέρα του ασθενούς δήλωσε πως η κατάστασή του επιδεινώνεται, ενώ η μόνη φαρμακευτική περίθαλψη που λαμβάνει είναι ισχυρές δόσεις αντιβιοτικών.

Ο ασθενής και η μητέρα του, απηύθυναν έκκληση για έλευση εμβολίων και φαρμάκων για την ευλογιά των πιθήκων στην Κύπρο, το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μην βρεθούν άλλοι στη θέση του και να υποφέρουν. Σε γραπτό μήνυμα στο ΡΙΚ ο 40χρονος χαρακτήρισε την ασθένεια δύσκολη και οδυνηρή.

Με πληροφορίες από το ΡΙΚ

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend