Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Καταρρέουν ασυντήρητα σχολικά κτίρια στα κατεχόμενα
Καταρρέουν ασυντήρητα σχολικά κτίρια στα κατεχόμενα

Καταρρέουν ασυντήρητα σχολικά κτίρια στα κατεχόμενα

Με τίτλο «Καταρρέουν κρατικά σχολεία», η Χαλκίν Σεσί γράφει σήμερα ότι αρκετά σχολικά κτίρια καταρρέουν διότι εδώ και 48 χρόνια δεν έχουν τύχει συντήρησης.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, το δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα ότι υπάρχουν στα κατεχόμενα, σχολικά κτίρια τα οποία δίνουν την αίσθηση ότι μπορεί να καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή. Η τ/κ συντεχνία εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης (KTOEÖS) άσκησε σκληρή κριτική κατά του «υπουργού παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι αντί να ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν τον τομέα της εκπαίδευσης, κάνει τα στραβά μάτια στο θέμα των υπό κατάρρευση σχολικών κτιρίων και επιτίθεται στα δικαιώματα των δασκάλων.

Η KTOEÖS ρωτά τον «υπουργό παιδείας» κατά πόσο αντιλαμβάνεται το γεγονός ότι υπάρχουν σχολικά κτίρια τα οποία δεν έχουν τύχει οποιασδήποτε συντήρησης από το 1974, ότι εκπαιδευτικοί και σύνδεσμοι γονέων, ουσιαστικά εκλιπαρούν επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλίσουν οικονομική βοήθεια προς αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, καθώς και κατά πόσο είναι έτοιμος να αναλάβει ευθύνη σε περίπτωση που υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες από ενδεχόμενη κατάρρευση σχολικού κτιρίου.

Καταληκτικά, η συντεχνία αναφέρει ότι ενώ ο κ. Τσαβούσογλου συνεχίζει με τις αποφάσεις του να ανοίγει το δρόμο για το κλείσιμο της παιδαγωγικής ακαδημίας Ατατούρκ και να σφετερίζεται τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, η KTΟEÖS θα συνεχίζει να δημοσιεύει τις εικόνες των υπό κατάρρευση κτιρίων.

Send this to a friend