Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ευλογιά των πιθήκων: Ψάχνουν τις επαφές του 40χρονου «για να λάβουν οδηγίες»
Ευλογιά των πιθήκων: Ψάχνουν τις επαφές του 40χρονου «για να λάβουν οδηγίες»

Ευλογιά των πιθήκων: Ψάχνουν τις επαφές του 40χρονου «για να λάβουν οδηγίες»

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες το απόγευμα τον εντοπισμό περιστατικού ευλογιάς των πιθήκων στην Κύπρο.

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου, ανέφερε ότι το περιστατικό πρόκειται για άντρα ηλικίας 40 ετών με ιστορικό ταξιδιού και με κλινική συμπτωματολογία συμβατή με το νόσημα ευλογιάς των πιθήκων.

«Από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε κινητοποίηση οι αρμόδιες υπηρεσίες ακολουθήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα και άρχισε η διερεύνηση και η ιχνηλάτηση των επαφών έτσι ώστε να λάβουν τις απαραίτητες οδηγίες» ανέφερε ο κος Αθανασίου.

Διευκρίνιση ότι το ιστορικό ταξιδιού αφορά ευρωπαϊκή χώρα.

Συνέχισε λέγοντας, «Το βασικό στοιχείο είναι ότι πρέπει να επικοινωνούμε με τον προσωπικό μας γιατρό αν φέρουμε συμπτώματα.

Ο προσωπικός μας γιατρός θα κρίνει αν αυτό το άτομο θα πρέπει να παραπεμφθεί στο πλησιέστερο τμήμα ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών του δημόσιου νοσηλευτηρίου. Εκεί θα υπάρξει περαιτέρω αξιολόγηση για να κριθεί αν πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αναφοράς όπου θα διενεργηθεί μοριακή εξέταση από το βιολογικό εργαστήριο».

Εξήγησε ότι οι επαφές δεν οφείλουν να αυτοπεριορίζονται στο αρχικό στάδιο και ότι η αποδέσμευση γίνεται πάντα σε συνεννόηση με τον προσωπικό γιατρό.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend