Home ΛΑΡΝΑΚΑ Παραδόθηκαν 4 διαφανοσκόπια για τους παιδιατρικούς θαλάμους
Παραδόθηκαν 4 διαφανοσκόπια για τους παιδιατρικούς θαλάμους

Παραδόθηκαν 4 διαφανοσκόπια για τους παιδιατρικούς θαλάμουςΣε μια λιτή τελετή, στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο Σύνδεσμος Cans For Kids, παρέδωσε τη Δευτέρα τέσσερα διαφανοσκόπια αξίας πέραν των €8.000 για τις ανάγκες των παιδιατρικών θαλάμων των νοσοκομείων Λεμεσού, Λάρνακας και Μακάρειου στη Λευκωσία.

Στην τελετή παράδοσης παρέστησαν και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥΠΥ, Μάριος Παναγίδης, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας, Δρ. Αβραάμ Ηλία, καθώς επίσης εκπρόσωποι των νοσοκομείων, στα οποία έγινε η δωρεά.

Όπως αναφέρθηκε κατά την τελετή, τα διαφανοσκόπια κάνουν δυνατό τον εντοπισμό αέρα ή δομών γεμάτων με υγρό που βρίσκονται βαθιά κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, ενώ είναι πάρα πολύ χρήσιμα στην παιδιατρική, ιδιαίτερα για πρόωρα και νεογέννητα παιδάκια, όπου ο εντοπισμός των μικροσκοπικών τους αιμοφόρων αγγείων είναι πάρα πολύ δύσκολος.


Σημειώθηκε ότι μερικές φορές η προσπάθεια για εισαγωγή ενδοφλέβιων φαρμάκων έχει σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ή  μωλωπισμό των βρεφών.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Cans For Kids, Rosie Χαραλάμπους, παραδίδοντας τον εξοπλισμό είπε ότι αυτός ο εξοπλισμός θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό να εκτελέσουν τις απαραίτητες διαδικασίες πρόσβασης στα αιμοφόρα αγγεία γρήγορα, καθώς επίσης και να μειώσουν το άγχος τόσο στους γονείς όσο και στα παιδάκια.

Ευχαρίστησε, παράλληλα, όλους τους εθελοντές που βοηθούν τον Σύνδεσμο Cans for Kids με τη συλλογή και διαλογή των μεταλλικών δοχείων ποτών και αναψυκτικών, από την πώληση των οποίων γίνεται κατορθωτή η αγορά ιατρικού εξοπλισμού.

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, σε χαιρετισμό του είπε ότι «η σημερινή ημέρα με βρίσκει ιδιαίτερα χαρούμενο και συγκινημένο αφού δράττομαι της ευκαιρίας, ως Υπουργός Υγείας αλλά και ως μέλος αυτής της κοινωνίας, να ευχαριστήσω δημόσια τον οργανισμό Cans for Kids για την ευγενή και γενναιόδωρη για άλλη μία φορά δωρεά του».

Ο οργανισμός Cans for Kids, συνέχισε ο Υπουργός Υγείας, χαρακτηρίζεται από περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και φιλανθρωπικά κίνητρα.

«Ανακυκλώνοντας τα τενεκεδάκια από αλουμίνιο συμβάλλει στη μείωση των απορριμμάτων, κατά κύριο λόγο όμως, συμβάλλει ενεργά στην προώθηση και ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης. Μέσω των εσόδων από την ανακύκλωση καταφέρνει να βελτιώσει την παροχή ιατρικής περίθαλψης, προβαίνοντας στην αγορά απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού για τους παιδιατρικούς θαλάμους των νοσοκομείων μας», πρόσθεσε.

Στη σημερινή τελετή, είπε ο Υπουργός Υγείας, ο οργανισμός Cans for Kids παραδίδει τέσσερα διαφανοσκόπια, ένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και δύο στο Μακάρειο Νοσοκομείο, αξίας πέραν των €8.000.

«Τους ευχαριστούμε θερμά. Με την πράξη σας αυτή, αναδεικνύεται το τεράστιο εθελοντικό έργο του οργανισμού. Μέσω της ευαισθησίας σας για τα παιδιά που νοσούν, έχετε καταφέρει να συνδυάσετε την προσφορά στα παιδιά εμπλέκοντας την κοινότητα και την περιβαλλοντική συνείδηση. Ευχή μου, όπως όλοι μας μιμηθούμε αυτές τις δράσεις και συμβάλουμε, ο καθένας με το δικό του τρόπο, στην ενίσχυση του οργανισμού και του φιλανθρωπικού του έργου ώστε να παραμείνει αμείωτο», σημείωσε.

Ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε τις ευχαριστίες του στο Σύνδεσμο Cans for Kids για την εξαίρετη προσφορά του και συμβολή του στην αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τα Δημόσια Νοσοκομεία.

«Εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού  Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ, Μάριος Παναγίδης, στο δικό του χαιρετισμό είπε ότι η δωρεά του εξοπλισμού αυτού είναι πολύτιμος γιατί απλοποιεί τη διαδικασία εντοπισμού των αιμοφόρων αγγείων των μικρών ασθενών, που είναι μια τόσο ευαίσθητη ομάδα, «και θα χρησιμοποιείται καθημερινά στην προσπάθεια μας να εξυπηρετούμε τους ασθενείς μας».

«Εκ μέρους του ΟΚΥπΥ, θα ήθελα και από πλευράς μας να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ θερμά για αυτή τη δωρεάν, που είναι μια από πολλές που έχουν γίνει στον Οργανισμό μας», ανέφερε.

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας, Δρ. Αβραάμ Ηλία, σε χαιρετισμό του εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Σύνδεσμο Cans for Kids για την πολύτιμη δωρεάν τους και πρόσθεσε ότι «η προσφορά σας είναι μεγίστης σημασίας για την κλινική μας και ιδιαίτερα για τα πάσχοντα παιδιά, αφού θα στηρίξει περαιτέρω την προσπάθεια μας για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στο παιδί».

«Ο ιατρικός εξοπλισμός που δωρίζεται θα τοποθετηθεί στους δύο παιδιατρικούς θαλάμους και θα αναβαθμίσει την ποιότητα εξυπηρέτησης των μικρών μας ασθενών, αφού θα είναι πλέον ποιο εύκολη η αγγειακή προσπέλαση στα παιδιά, θα είναι λιγότερο ο πόνος και θα είναι καλύτερο και το δικό μας έργο, αλλά και η προσφορά προς το πάσχοντα παιδί», κατέληξε.Send this to a friend