Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στη Πύλα και CIF υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης
Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στη Πύλα και CIF υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης

Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στη Πύλα και CIF υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης

To Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και το Cyprus Integrity Forum (CIF) υπέγραψαν πρόσφατα Μνημόνιο Συναντίληψης. Σκοπός του Μνημονίου είναι να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δυο οργανισμών σε τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και της εφαρμοσμένης εμπειρίας, με γενικότερη έμφαση στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Τα συμβαλλόμενα μέρη θα εμπλακούν σε δράσεις ευαισθητοποίησης σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων (σεμιναρίων, συνεδρίων κ.λπ.), την ενημέρωση και δέσμευση των φοιτητών και αποφοίτων του πανεπιστημίου σε πρωτοβουλίες που αφορούν το έργο του Cyprus Integrity Forum, κ.λπ.

Παρόντες στην Τελετή Υπογραφής του Μνημονίου ήταν, εκ μέρους του Βρετανικού Πανεπιστημίου της Κύπρου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Πανίκκος Πουτζιουρής, η Επικεφαλής της Νομικής Σχολής και καθηγήτρια Ευρωπαϊκού Δικαίου και Μεταρρύθμισης Stéphanie Laulhé Shaelou, ενώ εκ μέρους του Cyprus Integrity Forum η κα. Έλενα Τάνου, Αντιπρόεδρος του Cyprus Integrity Forum.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, το Μνημόνιο υπέγραψε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Πανίκκος Πουτζιουρής και εκ μέρους του Cyprus Integrity Forum, η κα. ‘Eλενα Τάνου, Αντιπρόεδρος του Cyprus Integrity Forum.

Κατά την υπογραφή, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, καθηγητής Πανίκκος Πουτζιουρής, δήλωσε: «Επικροτούμε αυτή την πρωτοβουλία καθώς μας δίνει ένα στρατηγικό πλαίσιο για να εμβαθύνουμε και να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας στους τομείς της εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης, έρευνας και καινοτομίας».

Κατά την υπογραφή, η καθηγήτρια Stéphanie Laulhé Shaelou, Επικεφαλής της Νομικής Σχολής, δήλωσε: «Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus πρωτοπορεί στην προώθηση των διεθνών και ευρωπαϊκών αρχών διακυβέρνησης και άλλων αρχών και αξιών του Κράτους Δικαίου, μέσω των πολλαπλών δραστηριοτήτων της που στοχεύουν όχι μόνο σε φοιτητές και αποφοίτους από διάφορους κλάδους, αλλά και σε ακαδημαϊκούς, νομικούς, άλλους επαγγελματίες, φορείς χάραξης πολιτικής και νόμων, τους τρεις κλάδους εξουσίας, την κοινωνία των πολιτών καθώς και το ευρύτερο κοινό.

Ως εκ τούτου, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αναλάβαμε την πρωτοβουλία που οδήγησε στην υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης με το Cyprus Integrity Forum, επισημοποιώντας τη μακροχρόνια συνεργασία μας στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κυπριακή Δημοκρατία να είναι στενά συνδεδεμένα κράτη στα αντίθετα άκρα της Ευρώπης, αλλά με κοινή συμμετοχή στα Ηνωμένα Έθνη, την Κοινοπολιτεία, το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς, το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, η ευρωπαϊκή παρουσία πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου UCLan στην Αγγλία, βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλή θέση προκειμένου να χτίσει γέφυρες μεταξύ οργανισμών με κοινό ήθος, πέρα συνόρων».

Η κα. Τάνου, δήλωσε με τη σειρά της:

«Με μεγάλη χαρά υπογράψαμε Μνημόνιο Συναντίληψης με το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, ένα πρωτοπόρο πανεπιστημιακό ίδρυμα με υψηλά κριτήρια εκπαιδευτικής ηθικής, που έχει κερδίσει την εκτίμηση της εκπαιδευτικής κοινότητας παγκοσμίως. Προσβλέπουμε σε μια εξαιρετικά στενή συνεργασία, σε πολλούς τομείς και θα είμαστε δίπλα στην ανώτερη διοικητική ομάδα για κάθε νέα δράση που μπορούμε να ενισχύσουμε. Με την εμπειρία μας και την τεχνογνωσία που έχουμε αναπτύξει μέσω διεθνών συνεργασιών, πιστεύουμε ότι μπορούμε να ενισχύσουμε το έργο του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και είμαστε σίγουροι ότι έχουμε να δούμε ακόμα πιο σπουδαίο έργο στο μέλλον!».

Send this to a friend