Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τρύπια η οροφή της νέας δημοτικής αγοράς Λάρνακας
Τρύπια η οροφή της νέας δημοτικής αγοράς Λάρνακας

Τρύπια η οροφή της νέας δημοτικής αγοράς Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Όταν ο Δήμος Λάρνακας «έσπαγε» (λόγω των πολλών καθυστερήσεων), το συμβόλαιο με τον προηγούμενο εργολάβο, που δούλευε για την ανέγερση της νέας δημοτικής αγοράς της πόλης, τον Δεκέμβριο του 2021, και αναλάμβανε την διαχείριση του κτηρίου, ουδείς ανέμενε τόσο μεγάλο μέγεθος κακοτεχνιών που εντοπίστηκαν τους επόμενους μήνες από τον καινούργιο εργολάβο που ανέλαβε να ολοκληρώσει το έργο…

Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας στην εφημερίδα μας, μόνο στην οροφή του κτηρίου εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός διαρροών, γεγονός που προκάλεσε απογοήτευση, αλλά και πολλά ερωτηματικά ως προς την ποιότητα των εργασιών που είχαν γίνει προηγουμένως. «Είναι γεγονός ότι όταν τον περασμένο Δεκέμβριο αναλαμβάναμε σαν δήμος την διαχείριση του κτηρίου, δεν περιμέναμε ότι οι κακοτεχνίες θα ήταν σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Δυστυχώς είναι περισσότερες απ’ ότι αρχικά υπολογίζαμε. Το ευτύχημα, όμως, είναι ότι με τις ενέργειες που κάναμε, καταφέραμε όπως το σημαντικό αυτό έργο να μην παγοποιηθεί. Πλέον, ο καινούργιος εργολάβος εργάζεται συστηματικά προκειμένου να επιδιορθώσει τα κακώς έχοντα στο κτήριο και υπολογίζουμε ότι τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου το κτήριο της νέας αγοράς θα είναι επιτέλους έτοιμο για να παραδοθεί στον δήμο», ανέφερε ο Α. Βύρας.

Αμέσως μετά την παράδοση του ολοκληρωμένου κτηρίου από τον εργολάβο στο Δήμο Λάρνακας, θ’ ακολουθήσει η παράδοση στους δικαιούχους των καταστημάτων, των καφετεριών και των εστιατορίων.

Ο δήμαρχος είπε ότι ήδη έχουν κατακυρωθεί οι προσφορές για τα 20 καταστήματα που θα διαθέτει η νέα δημοτική αγορά, για τα δύο εστιατόρια και για την μία από τις δύο καφετέριες. Απέμεινε μόνο μία καφετέρια, για την οποία ακόμα δεν υπάρχει ενοικιαστής.

Ο κ.Βύρας εξέφρασε την αισιοδοξία του πως οι ένοικοι των καταστημάτων, των εστιατορίων και των καφετεριών θα είναι έτοιμοι, ώστε η νέα αγορά ν’ ανοίξει τις πύλες της για το κοινό μέχρι το τέλος του 2022 ή το αργότερο αρχές του νέου χρόνου.

Έργο πνοής

Η ανέγερση της νέας δημοτικής αγοράς Λάρνακας, στο τέρμα της οδού Ερμού, θεωρείται έργο πνοής για το εμπορικό κέντρο της πόλης. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει κόσμο στο παζάρι της πόλης, μετά την πτωτική πορεία που πήρε το τελευταίο διάστημα το εμπορικό κέντρο, ειδικά μετά την λειτουργία του Metropolis Mall.

Είναι ένα έργο που πιστεύεται ότι θα προσελκύσει όχι μόνο ντόπιους, αλλά και ξένους επισκέπτες. Ενδεικτικό, ωστόσο, της μεγάλης καθυστέρησης που έχει παρατηρηθεί στην παράδοση της αγοράς, είναι το γεγονός ότι οι αρχικές κατασκευαστικές εργασίες είχαν ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2018 με χρόνο αποπεράτωσης τους 18 μήνες…

 

Send this to a friend