Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λάρνακα: Το θύμα επιτέθηκε στον 43χρονο κατηγορούμενο για τον ξυλοδαρμό της – Επεισόδιο στο δικαστήριο
Λάρνακα: Το θύμα επιτέθηκε στον 43χρονο κατηγορούμενο για τον ξυλοδαρμό της – Επεισόδιο στο δικαστήριο

Λάρνακα: Το θύμα επιτέθηκε στον 43χρονο κατηγορούμενο για τον ξυλοδαρμό της – Επεισόδιο στο δικαστήριο

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένταση επικράτησε χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, όταν η παραπονούμενη, αφρικανικής καταγωγής, επιτέθηκε στον 44χρονο Κ.Χ., από τη Λάρνακα, μόλις ο τελευταίος εισήλθε εντός της αίθουσας, προκειμένου να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσής του σε σχέση με το ρατσιστικό επεισόδιο βίας, το οποίο, μέσω βίντεο, είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας κι έγινε viralστα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κοπέλα από τον Κονγκό μόλις αντίκρισε τον κατηγορούμενο, ο οποίος συνοδευόταν από αστυνομικούς, έβαλε τα κλάματα, του επιτέθηκε, τον άρπαξε από τον λαιμό και τον τράβηξε από τη φανέλα, ενώ σε κάποια σωριάστηκε στο πάτωμα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του επεισοδίου, ο 44χρονος παρέμεινε ψύχραιμος και δεν απάντησε στην λεκτική επίθεση που δέχθηκε (στην αγγλική γλώσσα) από την παραπονούμενη.

Μετά από πάροδο μερικών λεπτών, η Αφρικανή μεταφέρθηκε εκτός της αίθουσας. Ο δικηγόρος υπεράσπισης Κυριάκος Πραστίτης κατήγγειλε ενώπιον του δικαστηρίου πως ο πελάτης του δέχθηκε επίθεση από την παραπονούμενη κατά την είσοδό του στην αίθουσα, στην παρουσία τριών αστυνομικών. Ζήτησε, μάλιστα, όπως το περιστατικό καταγραφεί στα πρακτικά. Η σημερινή διαδικασία ήταν ορισμένη προκειμένου ο κατηγορούμενος ν’ απαντήσει στις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζει (10 στο σύνολο), οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν αδικήματα που σχετίζονται με ρατσισμό και ξενοφοβία. Κατηγορείται, επίσης, για πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, για δημόσια εξύβριση και για απειλές.

Προτού, όμως, απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι τις κατηγορίες, ο δικηγόρος του κατηγορουμένου υπέβαλε αίτημα όπως διακοπεί η ποινική διαδικασία εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι λόγω της έκτασης που πήρε η συγκεκριμένη υπόθεση στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και λόγω των δημόσιων δηλώσεων που έχουν γίνει (έφερε ως παραδείγματα τις δηλώσεις που έκαναν η Πρόεδρος της Βουλής και ο Δήμαρχος Λάρνακας), έχει παραβιαστεί κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητας για τον πελάτη του και ως εκ τούτου δεν μπορεί να τύχει δίκαιης δίκης.

«Ο πελάτης μου, λόγω της έκτασης που πήρε η υπόθεση και των δηλώσεων που έχουν γίνει, έχει απωλέσει τα συνταγματικά του δικαιώματα», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης. Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχήςΆννα Γιάλλουρου απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης, λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει πραγματικό υπόβαθρο ενώπιον του δικαστηρίου για όσα υποστηρίζει η πλευρά του κατηγορουμένου, κάτι που, όπως είπε, δεν υπάρχει.

Τελικά, το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για τις 5 Αυγούστου, έτσι ώστε να ακουστούν οι θέσεις των δύο πλευρών, υπεράσπισης και κατηγορούσας αρχής, σε σχέση με το προδικαστικό ζήτημα που ήγειρε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου. Να σημειωθεί, ότι μετά το πέρας της διαδικασίας, ο 44χρονος αναχώρησε από την πίσω πλευρά του δικαστηρίου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και μέλη της Αστυνομίας, καθότι στο προαύλιο του δικαστικού μεγάρου ομάδα ακτιβιστών πραγματοποιούσε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την ρατσιστική επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε η γυναίκα από το Κονγκό, αιτήτρια πολιτικού ασύλου, έχοντας στην αγκαλιά της το βρέφος της.

Θυμίζουμε, ότι η 29χρονη είχε καταγγείλει ότι αγόρασε έναντι 900 ευρώ αυτοκίνητο από τον κατηγορούμενο, αλλά το όχημα αποδείχθηκε ελαττωματικό. Όταν, όμως, τον επισκέφθηκε για να ζητήσει τα λεφτά της πίσω, δέχθηκε επίθεση και ξυλοδαρμό από αυτόν.

Send this to a friend