Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Όλες οι λεπτομέρειες για το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης για παιδιά μέχρι 4 ετών
Όλες οι λεπτομέρειες για το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης για παιδιά μέχρι 4 ετών

Όλες οι λεπτομέρειες για το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης για παιδιά μέχρι 4 ετών

Το Σχέδιο Επιχορήγησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4ων ετών ανακοίνωσε τη Δευτέρα (25/7), η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, που σχεδιάστηκε με γνώμονα την ενίσχυση των παιδιών και των οικογενειών.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, προβλέπει τη διάθεση ποσού ύψους €16 εκατομμυρίων ετησίως για τη χρηματοδότηση ποσοστού μέχρι 80% του ύψους των τροφείων παιδιών μέχρι 4ων ετών που φοιτούν σε ιδιωτικούς και κοινοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, με μέγιστο ποσό που κυμαίνεται από €100 μέχρι και €350 μηνιαίως για κάθε παιδί, με ιδιαίτερα αυξημένη επιδότηση για παιδιά ηλικίας μέχρι και 2 ετών, καθώς και για μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.

Από την παραχώρηση του επιδόματος, όπως ανέφερε δύνανται να επωφεληθούν μέχρι και 16.000 παιδιά ηλικίας μέχρι 4ων ετών, που έχουν εγκριθεί για Επίδομα Τέκνου, στη βάση κριτηρίων εισοδήματος της οικογένειας, της σύνθεσης της οικογένειας, της ηλικίας του παιδιού, αλλά και του ωραρίου φοίτησης.

Παράλληλα, στο Σχέδιο λήφθηκε υπόψη το ωράριο παραμονής των παιδιών στις δομές, με επιπρόσθετη επιδότηση 50 ευρώ τον μήνα για τα παιδιά που θα φοιτούν και το απόγευμα (μετά τις 3:30 μ.μ.), με σκοπό να διασφαλιστεί η φροντίδα των παιδιών και τις απογευματινές ώρες και, κατ’ επέκταση, η πρόσβαση των γονέων στην εργασία.

Όπως ανέφερε η Υφυπουργός, σχετικές ενημερωτικές επιστολές θα αποσταλούν τις επόμενες μέρες στις οικογένειες που είναι δικαιούχες του προγράμματος.

Διαβάστε αναλυτικά το Σχέδιο, τα κριτήρια και τους δικαιούχους:


Send this to a friend