Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το Γυμνάσιο Αραδίππου στο Lerici Ιταλίας: Πρόγραμμα Erasmus + Brain-Friendly teaching and learning Πολωνία, Ιταλία, Κύπρος, Τουρκία.
Το Γυμνάσιο Αραδίππου στο Lerici Ιταλίας: Πρόγραμμα Erasmus + Brain-Friendly teaching and learning Πολωνία, Ιταλία, Κύπρος, Τουρκία.

Το Γυμνάσιο Αραδίππου στο Lerici Ιταλίας: Πρόγραμμα Erasmus + Brain-Friendly teaching and learning Πολωνία, Ιταλία, Κύπρος, Τουρκία.

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+Brain- Friendly teaching and learning πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η κινητικότητα των εταίρων χωρών Πολωνίας, Ιταλίας, Κύπρου και Τουρκίας στο Lerici Ιταλίας από τις 26 – τις 30 Απριλίου. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα δόθηκε η δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να βιώσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες, να γνωρίσουν άλλες κουλτούρες,καθώς επίσης να μάθουν πώς μπορούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους μέσα από διάφορες πρακτικές και μεθόδους.

Όλοι οι εταίροι τύχαμε θερμής υποδοχής στο Δημαρχείο, έγινε η γνωριμία των συμμετεχόντων μέσα από διάφορα παιχνίδια, η παρουσίαση του πολιτισμού και του τόπου κάθε χώρας και η ξενάγηση στον σχολικό χώρο. Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε σημαντικά μνημεία, γραφικά χωριά και πόλεις της περιοχής όπως είναι το St George castle, το San Terenzo, το Porto venere, το Τellaro καιη Pisa. Τα παιδιά έμαθαν να φτιάχνουν σε ομάδες με άτομα από κάθε χώρα το διάσημο Pestoτης Λιγουρίας και εργάστηκαν ξανά ομαδικά, δημιουργώντας το δικό τους Videoμε τις αναμνήσεις τους.Επιπλέον, έγινε ο σχεδιασμός των επόμενων ενεργειών και ο προγραμματισμός των επόμενων κινητικοτήτων του προγράμματος.

Παρά τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία, πραγματοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες δραστηριότητες, με αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικοί να έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις και εμπειρίες! Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός πως, μέσα από τέτοιες δράσεις, εμπλουτίζεται ο πνευματικός κόσμος μας και βελτιώνεται το μαθησιακό μας επίπεδο.

Send this to a friend