Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

Ένα αυτοκίνητο που πωλήθηκε έναντι… 900 ευρώ και το οποίο αποδείχθηκε χαλασμένο, αποτέλεσε την αιτία του πρωτοφανούς επεισοδίου βίας που εκτυλίχθηκε στη Λάρνακα εναντίον 29χρονης γυναίκας, από το Κονγκό, το οποίο, μέσω βίντεο, έκανε το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας σάλο ανάμεσα στην κοινή γνώμη.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρώσουν το ανακριτικό έργο, ώστε την Παρασκευή (15/7) να καταχωρίσουν την υπόθεση του 43χρονου Ελληνοκύπριου μηχανικού, κάτοικου Λάρνακας, ενώπιον του δικαστηρίου.

Εφόσον, όμως, μέχρι αύριο το πρωί δεν ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις, τότε η Αστυνομία θα ζητήσει από το δικαστήριο την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του υπόπτου, κάτι που φαντάζει ως το πιο πιθανό σενάριο.

Στόχος των ανακριτών της υπόθεσης είναι μέχρι ο 43χρονος, ο οποίος είναι νυμφευμένος, αφεθεί ελεύθερος, η υπόθεσή του να έχει καταχωρισθεί στο δικαστήριο.

Η σύλληψη του υπόπτου έγινε χθες το μεσημέρι. Εναντίον του διερευνώνται αδικήματα επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης. Οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας, όπου στην παρουσία του δικηγόρου του ανακρίθηκε κι έδωσε τους δικούς του ισχυρισμούς αναφορικά με το επεισόδιο βίας σε βάρος της Αφρικανής, το οποίο μέσω του βίντεο που κυκλοφόρησε έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως φαίνεται στο επίμαχο βίντεο, ο άνδρας επιτίθεται με κλωτσιές και γροθιές εναντίον της ανυπεράσπιστης γυναίκας, η οποία κρατά στην αγκαλιά της το βρέφος της.

Η κοπέλα κάθεται στο έδαφος, φωνάζει και διαμαρτύρεται, ενώ ο άνδρας, φανερά εκνευρισμένος, στέκεται από πάνω της, την κτυπά αλύπητα με τα χέρια και την κλοτσά.

Όλα αυτά διαδραματίζονται μπροστά στα έντρομα μάτια κι άλλων προσώπων, Αφρικανών υπηκόων, οι οποίοι παρακολουθούν το περιστατικό βίας από γειτονικό σπίτι.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε έξω από πολυκατοικία στη Λάρνακα το απόγευμα της Τετάρτης (13/7), με την παραπονούμενη να προβαίνει αργότερα την ίδια μέρα, γύρω στις 7μ.μ., σε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία.

Τις απίστευτες σκηνές βίας κατάφερε να καταγράψει περίοικος με το κινητό του τηλέφωνο. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το βίντεο κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας οργή και προβληματισμό στους πολίτες, οι οποίοι σχολίασαν με αποτροπιασμό τ’ όλο συμβάν.

Εκτός από τη βία που άσκησε σε βάρος της νεαρής Αφρικανής, στο ίδιο βίντεο ο δράστης φαίνεται να επιτίθεται κι εναντίον του αδελφού της παραπονούμενης, ο οποίος προφανώς είχε μεταβεί στο μέρος για να ζητήσει εξηγήσεις για την πράξη και την συμπεριφορά του 43χρονου. Στη συνέχεια ο άνδρας επιστρέφει πάνω από τη γυναίκα και την κτυπά ξανά με τα χέρια του.

Στο εξοργιστικό βίντεο διακρίνεται ακόμα ένας άνδρας, πιθανόν Ελληνοκύπριος, ο οποίος επιχειρεί να απωθήσει και να σταματήσει τον δράστη από το να κτυπά την 29χρονη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ο δράστης της επίθεσης φαίνεται να πώλησε πριν από μία εβδομάδα ένα αυτοκίνητο στην νεαρή γυναίκα έναντι 900 ευρώ.

Μετά την πληρωμή, η Αφρικανή μετέφερε το αυτοκίνητο για έλεγχο σε μηχανικό, ο οποίος διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο όχημα ήταν ελαττωματικό και παρουσίαζε αρκετές βλάβες.

Όταν η γυναίκα επισκέφθηκε τον δράστη της επίθεσης για να ζητήσει τα λεφτά της πίσω, αυτός αρνήθηκε να της τα δώσει και ακολούθησε έντονη λογομαχία μεταξύ τους, μ’ επακόλουθο σε κάποια στιγμή την ακραία αντίδραση του άνδρα, ο οποίος άσκησε βία εναντίον της γυναίκας, όπως άλλωστε φαίνεται στο επίμαχο βίντεο.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Α.Δ. Λάρνακας Χάρης Χατζηγιασεμή δήλωσε ότι η παραπονούμενη υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και κρατήθηκε για νοσηλεία.

Σε μεταγενέστερο στάδιο θα δώσει γραπτή κατάθεση στην Αστυνομία για να περιγράψει το συμβάν. Λόγω της σοβαρότητας του επεισοδίου κι επειδή φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις ρατσιστικής συμπεριφοράς, έχουν δοθεί οδηγίες στο ΤΑΕ Λάρνακας ν’ αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία ήδη τυγχάνει του ανάλογου χειρισμού από ειδικό κλιμάκιο που έχει καταρτιστεί.

Γίνονται προσπάθειες ώστε να εντοπιστούν βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής, προκειμένου να εξακριβωθεί τι επ’ ακριβώς έχει συμβεί.

Σε σχέση με το βίντεο που αναρτήθηκε, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Γιώργος Σαββίδης επικοινώνησε με τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως βρίσκεται σ’ εξέλιξη ποινική έρευνα σε σχέση με το περιστατικό αυτό.

Φανερά ενοχλημένος για το περιστατικό παρουσιάστηκε και ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε ότι στη Λάρνακα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά τέτοια φαινόμενα.

«Η Λάρνακα είναι μια πολυπολιτισμική πόλη, αποδοχής των λαών και της διαφορετικότητας. Ο ρατσισμός, ο μισογυνισμός και η βία δεν έχουν θέση.

Καλώ όλους τους αρμόδιους φορείς να πράξουν άμεσα τα δέοντα για τη διερεύνηση του περιστατικού σε σχέση με τον βίαιο ξυλοδαρμό», σημείωσε.

Ανακοίνωση που καταδικάζει το περιστατικό εξέδωσε και η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου, η οποία κάνει λόγο για σοκαριστικές εικόνες που υποβαθμίζουν την Κύπρο και τον πολιτισμό της.

 

Ο Δήμος Αθηένου ανακοινώνει ότι την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί το μνημόσυνο υπέρ ανάπαυσης των ψυχών των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή του 1974, στην εκκλησία της Παναγίας Χρυσελεούσας στην Αθηένου.

Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αθηένου (Κ.Β΄), κ. Παναγιώτης Παπαμιχαήλ.

Θα ακολουθήσει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους των πεσόντων, στο Κοιμητήριο της Αθηένου.

 

Ο Δήμος Λάρνακας και η Ιερά Μητρόπολις Κιτίου τελούν την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 και ώρα  8.30π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λάρνακα, το Ετήσιο Εθνικό  Μνημόσυνο των πεσόντων τέκνων της Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας κατά την Τουρκική Ανταρσία του 1964 Ανδρέα Στέλιου και κατά τις μάχες της  Τυλληρίας  την  7η και 8η  Αυγούστου 1964, Ανδρέα Στρουθίδη, Χριστάκη Πτωχόπουλου, Λάζαρου Γεωργίου, Γεώργιου Χριστοδούλου, Παύλου Μιχαηλά, Παντελή Κοντού, Νίκου Θεοφάνους και  Μιχάλη Βραχίμη.

Θα λειτουργήσει και θα προστεί του Μνημοσύνου ο Μητροπολίτης Κιτίου κ.κ.Νεκτάριος.

Επιμνημόσυνο Λόγο θα εκφωνήσει ο κ. Γιώργος Προκοπίου, Ταξίαρχος ε.α., τέως Βουλευτής Λάρνακας.

Θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις  Αρχές  της Πόλης, τα  Σωματεία  και τις  Οργανώσεις.

 

Send this to a friend